ΤΟΠΙΚΑ

Διώξεις για το τροχαίο σε δρόμο -φονιά με θύμα τον αστυνομικό Γ. Καραπαναγιώτη

διώξεις-για-το-τροχαίο-σε-δρόμο-φονιά-μ-644180

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε η Εισαγγελία Βόλου για το δυστύχημα που συνέβη τον Ιούλιο του 2015 στο 12ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βόλου – Μικροθηβών με θύμα τον 37χρονο αστυνομικό της ΟΠΚΕ, Γιώργο Καραπαναγιώτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Οι διώξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφονται κατά δύο υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και πιο συγκεκριμένα κατά του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών και του υπευθύνου της Συντήρησης.

Το πόρισμα από την αυτοψία που έγινε στον τόπο του δυστυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να αποδίδει ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το οδόστρωμα όταν συνέβη το μοιραίο.

Συγκεκριμένα, στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε χαλίκι, το οποίο εκτιμήθηκε ότι έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από το δρόμο. Υπεύθυνη για το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Για τις ακριβείς συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος η Εισαγγελία Βόλου διεξάγει προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιό της εστάλησαν κλήσεις και οι υπάλληλοι κλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες για να απολογηθούν.

Η έρευνα της υπόθεσης συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη ενώ ο άτυχος αστυνομικός βρισκόταν σε υπηρεσία και με συνάδελφό του μετέβαιναν στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς μετά από ειδοποίηση για κίνηση «ύποπτου» οχήματος.

Ο 37χρονος κατευθυνόταν με το περιπολικό προς τη Νέα Αγχίαλο όταν γύρω στη 1.40 τα ξημερώματα στο 12ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βόλου- Μικροθηβών στη μέση του ρεύματός του αντιλήφθηκε ότι υπήρχε ένα νεκρό σκυλί.

Ο οδηγός προσπάθησε να κάνει ελιγμό για να αποφύγει το νεκρό ζώο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Ολα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο αστυνομικός εξετράπη αρχικώς αριστερά σε σχέση με την πορεία του και στη συνέχεια προσπαθώντας να επαναφέρει το όχημα στη σωστή θέση εξετράπη δεξιά, με αποτέλεσμα να βγει στην άκρη του δρόμου και το περιπολικό κυριολεκτικά να «πετάξει» σε διπλανό ελαιοπερίβολο, να χτυπήσει, να ξεριζώσει ελιά και να ανατραπεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

Σκοτώθηκε σε τροχαίο 37χρονος βολιώτης αστυνομικός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου