ΤΟΠΙΚΑ

Βιωματική εκπαίδευση σπουδαστών του 2ου ΕΠΑΛ σε κρουαζιερόπλοιο

βιωματική-εκπαίδευση-σπουδαστών-του-2-644532

Η Β’ τάξη του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων (Πλοιάρχων – Μηχανικών) του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη την περασμένη Δευτέρα στο υπό Ιταλική σημαία κρουαζιερόπλοιο «CostaneoClassica».

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο λιμάνι του Βόλου, με μήκος 220 μέτρα και πλάτος 34 μέτρα.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί των ναυτικών μαθημάτων κ, Στέφανος Μπαντώλας, Απόστολος Πατρίδας, Δημήτριος Παρίσης, Μαρία Φατσή, Χαριτίνη Χατζή.

Οι μαθητές στην επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αξιωματικούς της γεφύρας και της μηχανής του πλοίου και να συζητήσουν μαζί τους σε αγγλική ναυτική ορολογία για τα συστήματα Ναυσιπλοΐας, τα συστήματα αυτοματισμού Γέφυρας και Μηχανοστασίου, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του πλοίου, τα σωστικά-πυροσβεστικά μέσα που ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμα σε ώρα ανάγκης, την οργάνωση του μηχανοστασίου και τον εξοπλισμό του μηχανουργείου του, το σύγχρονο enginecontrolroom για τον έλεγχο των μηχανών και των βοηθητικών μηχανημάτων και την άρτια διαχείριση των στεγανών χώρων του πλοίου που ελέγχονται ηλεκτρονικά στα ύφαλα μέρη του πλοίου με υδατοστεγείς πόρτες και στα έξαλα μέρη με πυρίμαχες για τον κίνδυνο της φωτιάς.

Ο συνοδός Δόκιμος ανθυποπλοίαρχος απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών μας σχετικά με ερωτήσεις της ειδικότητάς τους.

Εν συνεχεία ξεναγήθηκαν και στους πολυτελείς χώρους του κρουαζιερόπλοιου, όπως στο θέατρο, στην πισίνα, στο γυμναστήριο, στο SPA, στο καζίνο, στα εστιατόρια, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια εμπειρία για τις διάφορες υπηρεσίες που παρέχουν τα κρουαζιερόπλοια.

Οι μαθητές πρόσφεραν από ένα αναμνηστικό δώρο στον Πλοίαρχο και στονΑ’ Μηχανικό ως ευχαριστώ για την αμέριστη φιλοξενία τους.

Οι καθηγητές, και οι μαθητές του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του 2ου ΕΠΑ.Λ Νέας Ιωνίας, ευχαριστούν θερμά το ναυτικό πρακτορείο Παπαγεωργίου Ε.Π.Ε για τις ενέργειες της επίσκεψης των μαθητών στο πλοίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου