ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος χάνει δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων

ο-βόλος-χάνει-δρομολόγια-κρουαζιερόπ-646616

Μεγάλο πλήγμα αποτελούν για το Βόλο και τον τουρισμό οι περικοπές δρομολογίων της εταιρίας κρουαζιερόπλοιων Costa, μέσω της οποίας υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν περισσότεροι από 35.000 επιβάτες την πόλη σε διάστημα ενός χρόνου.

Στο σκηνικό αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της χρονιάς αποδίδουν οι καλά γνωρίζοντες τα θέματα τουρισμού, την απόφαση της εταιρείας αλλάξει ρότα και να προχωρήσει σε περικοπές δέκα συνολικά δρομολογίων που ήταν προγραμματισμένα το Μάρτιο του 2017.

Το Costa Neoclassica κατέπλευσε προχθές στο λιμάνι του Βόλου, στο πλαίσιο του τελευταίου, τουλάχιστον για φέτος, ταξιδιού σε ελληνικά λιμάνια, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Θέκλα Καμμένου, τουριστική πράκτορας και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, επεσήμανε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας που γνωστοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, σταματούν νωρίτερα οι αφίξεις, οι οποίες μεταφράζονται σε δέκα λιγότερα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου.

Η ίδια τουριστική πράκτορας υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα αγγίζει όλη την Ελλάδα, δεδομένου ότι το Costa Neoclassica προσέγγιζε τον Πειραιά, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και άλλες περιοχές παράλληλα με το Βόλο.

Αναλύοντας τους λόγους στους οποίους αποδίδεται η ακύρωση δρομολογίων, η κ. Καμμένου επισημαίνει ότι «οφείλεται στα προβλήματα της Τουρκίας που δημιούργησαν έναν φόβο στη γενικότερη εικόνα της συγκεκριμένης λεκάνης, στο μεταναστευτικό, στο γεγονός ότι ανεβαίνουν άλλες χώρες κυρίως της Ασίας σε επίπεδο κρουαζιέρας» και σε πολλούς ακόμη παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την κρουαζιέρα και τον τουρισμό γενικότερα, με αιχμή του δόρατος το κλίματος αβεβαιότητας, που αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα.

Εντυπωσιακή άφιξη

Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε προχθές το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica το οποίο μετέφερε 1.150 επιβάτες, μέλη της Costa club, γεγονός που σημαίνει ότι είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες της εταιρίας. Το πλοίο διαθέτει 600 άτομα πλήρωμα.

Στη διάρκεια της παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες εκδρομές των επιβατών στα Μετέωρα, τη Μακρινίτσα, το τρενάκι του Πηλίου, τις Μηλιές, ενώ γύρω στα 700 άτομα πραγματοποίησαν ελεύθερη περιήγηση στην πόλη του Βόλου και την εμπορική αγορά, πριν τον απόπλου του πλοίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου