ΤΟΠΙΚΑ

Στο N. Κατσέλη εντάχθηκε μηχανικός του Βόλου

στο-n-κατσέλη-εντάχθηκε-μηχανικός-του-β-646676

Μηδενικές καταβολές προς πιστώτρια τράπεζα, επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών ανά έτος και εξαίρεση από την εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων της κύριας κατοικίας της, όρισε προσωρινά σε υπερχρεωμένη δανειολήπτρια πολιτικό μηχανικό του Βόλου, το Ειρηνοδικείο Βόλου.

Η πολιτική μηχανικός διατηρούσε γραφείο και διέκοψε τις εργασίες της τον Νοέμβριο του 2013, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς είχε συνολικές οφειλές ύψους περίπου 45.000 ευρώ προς πιστώτρια τράπεζα. Βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση και αιτήθηκε την ένταξή της στο Νόμο Κατσέλη.

Όπως ενημερώνει το κόμμα Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων, το Ειρηνοδικείο Βόλου εξέδωσε την υπ’ αρ. 326 απόφασή του, με την οποία απορρίπτει τον ισχυρισμό της πιστώτριας τράπεζας ότι είναι αόριστη η αίτηση, καθόσον δεν εξειδικεύονται τα περιστατικά που οδήγησαν την αιτούσα σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, διότι έχει κριθεί ότι δεν υπάρχει υποχρέωση του οφειλέτη να αναφέρει πως περιήλθε σε οικονομική αδυναμία και να προσδιορίσει από πού ανευρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτού και της οικογενείας του (Ειρ. Λαρ. 106/2011ΤΝΠ ΔΣΑ). Αποτελεί υποχρέωση δε των πιστωτών να το επικαλεστούν και να το αποδείξουν

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να εκκαθαρίσει «οριστικά» το θέμα της απαλλαγής της αιτούσας από τα χρέη της και όρισε προσωρινά μηδενικές καταβολές προς την πιστώτρια τράπεζα και επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών ένα έτος μετά.

Εξαίρεσε με την απόφασή του από την εκποίηση τη « δυνητική» κύρια κατοικία της διαμέρισμα 42 τμ καθώς και το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο της συνοίκησης διαμερίσματος το οποίο ως προσωπική δουλεία είναι αμεταβίβαστο και ένα αυτοκίνητο με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 2007.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου