ΤΟΠΙΚΑ

Μετά το τέταρτο ποτό, γυναίκα…ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΜΕ ΒΙΤΡΙΝΑ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

μετά-το-τέταρτο-ποτό-γυναίκαοικοσ-α-647826

Εγκέφαλος 48χρονος Βολιώτης δημόσιος υπάλληλος – «Ντου» από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας αποκάλυψε την υπόθεση

Με το πρόσχημα παροχής υπηρεσίας σερβιτόρας προσλάμβαναν αλλοδαπές γυναίκες που είχαν μεγάλη ανάγκη να βρουν εργασία και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους τις εξωθούσαν να εκδίδονται έναντι αμοιβής. «Βιτρίνα» αποδείχτηκε κεντρικό μπαρ στο Βόλο, μετά από «ντου» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου χθες τα ξημερώματα, ύστερα από μεθοδευμένη και συστηματική έρευνα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο βάθος του καταστήματος το κρυφό δωμάτιο, που λειτουργούσε ως prive χώρος για τους θαμώνες με τις συνοδούς – συντρόφους. Συνέλαβαν τον εγκέφαλο της οργάνωσης, έναν 48χρονο Βολιώτη, δημόσιο υπάλληλο και τους τρεις συνεργούς του, επίσης Βολιώτες, δύο άνδρες ηλικίας 68 και 51 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 56 ετών, καθώς και δύο αλλοδαπές, μία Βουλγάρα και μία Αλβανίδα ηλικίας περίπου 20 ετών η κάθε μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η μπίζνα στήθηκε μέσα Σεπτέμβρη από το δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος άνοιξε το μπαρ στο όνομα της 56χρονης, προκειμένου ο ίδιος να μη φαίνεται στα χαρτιά. Από τότε μέχρι και σήμερα περισσότερες από 15 αλλοδαπές γυναίκες, ίσως και 20, ηλικίας από 20-25 ετών πέρασαν από το μπαρ στην αναζήτηση εργασίας και έπεσαν στην παγίδα. Η εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται ότι απέσπασε περί τις 20.000 ευρώ.

Η ταρίφα για κάθε σεξουαλική συνεύρεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γύρω στα 100-150 ευρώ, χρήματα τα οποία οποίαι στο μεγαλύτερο μέρος τους καρπωνόταν το κύκλωμα. Οι γυναίκες λάμβαναν ένα μικρό μέρος των αποδοχών και φυσικά πληρώνονταν αν και εφόσον εξασφάλιζαν πελατεία. Η σπείρα ήταν αυτή που τις παρείχε στέγη σε περιοχή εκτός Βόλου.

Το σύνθημα έπεφτε στο τέταρτο ποτό

Το σύστημα που είχε υιοθετήσει το κύκλωμα είχε να κάνει με τα ποτά. Ο πελάτης που θα έφτανε να καταναλώσει και τέταρτο ποτό, πληρώνοντας συνολικά 60 ευρώ (κάτι που σήμαινε για τους ιδιοκτήτες ότι ο πελάτης είχε παραδάκι…) έπρεπε να τύχει ιδιαίτερη μεταχείρισης. Οι αλλοδαπές είχαν εντολές να οδηγούν τους πελάτες στο δωμάτιο και να παρέχουν υπηρεσίες συνοδού – συντρόφου. Ραντεβού για ερωτικές συνευρέσεις κλείνονταν και εκτός μπαρ σε σπίτια ή σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Όλο αυτό το διάστημα το κύκλωμα κατάφερνε να εργάζεται παράνομα, διακριτικά με διαφήμιση από στόμα σε στόμα, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από την Αστυνομία, καθώς στο μπαρ ήταν τοποθετημένες κάμερες τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην μπορούν να πλησιάσουν.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ωστόσο συνέχιζε αδιάλειπτα να ερευνά καταγγελία εδώ και σχεδόν δύο μήνες και κατάφερε να ξεσκεπάσει τη δράση του κυκλώματος. Η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων έδωσε πλούσιο υλικό, που «έδεσε» την υπόθεση.

Στα χέρια των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, να κλείνουν τα ραντεβού, αλλά και να συζητούν για τις επιδόσεις των γυναικών και ειδικά για μία, η οποία φαίνεται ότι είχε μεγάλη πελατεία.

Η εγκληματική οργάνωση είχε συγκεκριμένη ιεραρχία, δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προβαίνοντας στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών.

Τις δουλειές έστηνε δημόσιος υπάλληλος

Οι δουλειές, σύμφωνα με πληροφορίες, στήνονταν από το δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος είχε για δεξί του χέρι τον 68χρονο. Οι δύο άνδρες καλούσαν κόσμο στο μπαρ γνωστοποιώντας τις υπηρεσίες που αυτό διέθετε. Ο 51χρονος εκτελούσε διάφορα χρέη. Στα χαρτιά του καταστήματος φαινόταν ως διαχειριστής ενώ επιπλέον ήταν και μπάρμαν, αλλά και ταμίας της επιχείρησης.

Η 56χρονη βοήθησε στο στήσιμο της δουλειάς, όμως προβλήματα υγειάς, σύμφωνα με πληροφορίες, την απομάκρυναν ανά τακτά διαστήματα από τη εργασία.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αλλοδαπές φαίνεται ότι απευθύνονταν στο καφέ – μπαρ προκειμένου να βρουν εργασία ως σερβιτόρες. Είχαν μεγάλη ανάγκη από χρήματα και από την Ελλάδα ήταν περαστικές. Δεν είχαν ούτε στέγη για να μείνουν και φαίνεται ότι το κύκλωμα τις παρέσυρε να εκδίδονται έναντι αμοιβής.

Ωστόσο, οι δράστες του κυκλώματος επέμειναν να τονίζουν στις καταθέσεις τους χθες ότι δεν άσκησαν καμία βία στις γυναίκες. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι η «επιχείρηση» ήταν δημιούργημα των ιδίων των αλλοδαπών και ότι οι ίδιοι συνέβαλαν στην υλοποίησή της.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματεμπορία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη οπλοκατοχή (η Αστυνομία βρήκε στο κατάστημα ένα γκλομπ) και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν για τις πράξεις τους στην Ανακρίτρια Βόλου από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο Πέμπτη.

Εναντίον των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε κατηγορία για παραβίαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (245) ευρώ, δύο τετράδια ιδιόχειρων σημειώσεων, ένα γκλοπ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Όλα τα στοιχεία επισυνάφθηκαν στη δικογραφία της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου