ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργάτες αναζητά η ΕΛΣΤΑΤ για τις στατιστικές έρευνες

συνεργάτες-αναζητά-η-ελστατ-για-τις-στ-648804

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών ή/και Στατιστικών Ανταποκριτών, για τις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές έρευνες να υποβάλουν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από χθες μέχρι και την 24η ώρα της 18ης Δεκεμβρίου.

Το Μητρώο αυτά που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα έχει ισχύ για οκτώ (8) μήνες, από το Ιανουάριο ως τον Αύγουστο 2017.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 67 ετών και στο Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών έχουν μόνον γεωπόνοι (γεωτεχνικοί), ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22-67 ετών, με γνώση Η/Υ (Microsoft Office Excel).

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, καθώς και υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής σε αυτά τα Μητρώα.

Το έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.statistics.gr στην κεντρική σελίδα του Portal, θεματική ενότητα ΕΛΣΤΑΤ, ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ». Επίσης, για απευθείας πρόσβαση, η διεύθυνση URL είναι η: https://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=472:5558

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους τη διαθεσιμότητα τους σε χρόνο, την Περιφερειακή Ενότητα και τους Δήμους στους οποίους θα απασχοληθούν, καθώς και την κατηγορία των ερευνών στην οποία θα λάβουν μέρος, αν επιλεγούν.

Υπηρεσίες Στατιστικής Νομών

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.statistics.gr στην κεντρική σελίδα του Portal, θεματική ενότητα ΕΛΣΤΑΤ, ένδειξη «Στατιστικοί Ανταποκριτές ΕΛΣΤΑΤ». Επίσης, για απευθείας πρόσβαση, η διεύθυνση URL είναι η: https://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=070316:5558

Οι ενδιαφερόμενοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε προηγούμενα Μητρώα θα πρέπει να υποβάλουν νέα Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους, τη διαθεσιμότητά τους σε χρόνο, καθώς και τις Δημοτικές Ενότητες στις οποίες θα απασχοληθούν, αν επιλεγούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου