ΤΟΠΙΚΑ

Μπροστάρηδες οι νέοι στην εθελοντική αιμοδοσία

μπροστάρηδες-οι-νέοι-στην-εθελοντική-649960

Δέκα νέοι από διάφορες πόλεις συγκεντρώθηκαν χθες στο Βόλο

Ενημερωτική δράση υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποίησαν χθες στο Βόλο δέκα νέοι από διάφορες πόλεις, μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, προάγοντας, μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού στους διερχόμενους, τη σημασία της προσφοράς ζωής.

Κεντρικό μήνυμα της συγκεκριμένης δράσης, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Ερμού, έξω από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου, είναι η φράση «χαρίζουμε με το αίμα μας ζωή, χαρίζουμε αίμα γιατί είναι δώρο και δεν θέλουμε κανείς που είναι σε ανάγκη, να το αναζητά τελευταία στιγμή. Να μην το στερηθεί κανένας πάσχων, κανένας ασθενής».

Νέοι εθελοντές αιμοδότες από το Βόλο, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τη Σιάτιστα και την Αμφισσα, συναντήθηκαν χθες στο Βόλο, προκειμένου να καταστήσουν ευρύτερα γνωστή τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευγενία Βλάχου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, υπογράμμισε ότι «με τις δράσεις μας έχουμε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων, κυρίως, ανθρώπων, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, γιατί στη χώρα μας δεν έχουμε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Θέλοντας αυτό να αλλάξει, ενημερώνουμε τη νεολαία, έτσι ώστε από τη στιγμή που θα γίνουν 18 ετών, να είναι σε θέση να αιμοδοτήσουν, να πηγαίνουν στα Νοσοκομεία της χώρας μας, προκειμένου να υπάρχει πληρότητα και να μη χρειάζεται η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό, κάτι που ισχύει ακόμη και σήμερα».

Οι νέοι που βρέθηκαν στο Βόλο, προκειμένου να καταστήσουν ευρύτερα γνωστές τις αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας, ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία νέων εθελοντών αιμοδοτών και δραστηριοποιούνται ενεργά στο πεδίο της προσφοράς, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η αιμοδοσία είναι ταυτόσημη με την ίδια τη ζωή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου