ΤΟΠΙΚΑ

Φραστική επίθεση κατά δικαστικού λειτουργού

φραστική-επίθεση-κατά-δικαστικού-λει-652689

Δεν είχε τεκμηρίωση το αίτημά του να του διορίσει το Δικαστήριο δικηγόρο για μήνυση και επειδή απορρίφτηκε, λόγω αοριστίας, κατέφυγε σε απειλές και σε ύβρεις κατά δικαστικού λειτουργού και συλλήβδην όλων των δικαστικών υπαλλήλων.

Σε φραστική επίθεση κατά δικαστικού λειτουργού προχώρησε χθες διαμαρτυρόμενος πολίτης, ο οποίος βγήκε εκτός ελέγχου.

Σε ανύποπτη χρονική στιγμή, γύρω στις 11 το πρωί, δίχως να γίνει αντιληπτός από κανέναν, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στο γραφείο του δικαστικού και άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις και απειλές.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε και στους διαδρόμους των Δικαστηρίων, καθώς ο πολίτης καταφέρονταν κατά πάντων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε και στο πάτωμα και χτυπιόταν. Εληξε τελικά, όταν έφτασε στις σκάλες, οπότε αστυνομικός που είχε σπεύσει απομάκρυνε το διαμαρτυρόμενο από το χώρο.

Εναντίον του διαμαρτυρόμενου, πάντως, μέχρι και αργά το μεσημέρι, δεν κινήθηκε κάποια αυτόφωρη διαδικασία. Ο δικαστικός λειτουργός φαίνεται ότι υπερέβη εαυτόν και επέδειξε αυτοσυγκράτηση.

Ο πολίτης ήταν εμφανώς εκτός εαυτού, προφανώς ταλαιπωρημένος από τις προσωπικές του υποθέσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν σε εργατικές διαφορές.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, καταδίκασε το επεισόδιο και συγκεκριμένα την έλλειψη κάθε ελέγχου των προσερχομένων στις Δικαστικές Υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Βόλου, αλλά και των Ειρηνοδικείων Αλμυρού και Σκοπέλου, το νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την παροχή νομικής συνδρομής, τον παροπλισμό της μαγνητικής πύλης που είχε τοποθετηθεί εδώ και χρόνια στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και τη διενέργεια πλειστηριασμών στο ακροατήριο των Ειρηνοδικείων κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνει, η Πολιτεία δεν έχει σκύψει πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο χώρο της δικαιοσύνης όσο και οι πολίτες που καταφεύγουν σε αυτή.
«Αποτέλεσμα είναι η απαξίωση της στα μάτια του λαού. Οι δικαστικοί υπάλληλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της παραφροσύνης», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου