ΤΟΠΙΚΑ

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τιμά σήμερα ο Βόλος

την-επέτειο-του-πολυτεχνείου-τιμά-σήμ-653438

Στις 12μ. κατάθεση στεφάνων και στις 5μ.μ. πορεία από το θόλο

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τιμά σήμερα ο Βόλος. Στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Ηρώων στην παραλία της πόλης θα γίνει κατάθεση στεφάνων και το απόγευμα, στις 5, θα ξεκινήσει πορεία από το θόλο του κτιρίου Παπαστράτου.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν με επίσημη κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Σε μήνυμά της με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο και στις σημερινές συνθήκες, καθώς εκφράζει την προάσπιση, την περιφρούρηση και την πίστη στις αξίες της Ελευθερίας, των ατομικών δικαιωμάτων στη ζωή, την εργασία, την παιδεία».

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «43 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του πολυτεχνείου ο αγώνας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία συνεχίζεται.

Τότε, απέναντι στον αγώνα της νεολαίας και του λαού βρισκόταν μια φαινομενικά πανίσχυρη χούντα. Σήμερα απέναντι μας βρίσκονται οι διεθνείς και ντόπιες δυνάμεις που επιβάλουν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία και στη φτώχεια».

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι παγιδευμένη σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικής καχεξίας και κρίσης και όλα αυτά, μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας με τους κινδύνους για το μέλλον, οικονομικούς και κοινωνικούς, να πολλαπλασιάζονται με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια».

Εξάλλου με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την απαγόρευση διαδηλώσεων με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα και χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους στις σημερινές κινητοποιήσεις για τη 17η Νοεμβρίου τους κυβερνητικούς παράγοντες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου