ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν πάλι οι εργασίες για τη μεταφορά του πεσσού

ξεκινούν-πάλι-οι-εργασίες-για-τη-μεταφ-653824

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για τη μεταφορά του πεσσού από το οδόστρωμα επί της Αθηνών, προκειμένου να γίνει διαπλάτυνση του σημείου –καρμανιόλα, όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα ακόμη και δυστυχήματα.

Οι εργασίες διακόπηκαν στα τέλη Οκτωβρίου και πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά τις επόμενες ημέρες. Χθες, έγινε αυτοψία στο σημείο από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Διευθυντή Αναστηλώσεων Μνημείων, κ. Δημοσθένη Σβολόπουλο και με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Κουντούρη, του Δήμου Βόλου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Το κλιμάκιο αναζήτησε τεχνική λύση για την απόσπαση και μεταφορά του πεσσού. Παράλληλα, ξεκινά master plan για τη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων μεταξύ τους, μέσω μιας διαδρομής που ενώνει το αρχαίο θέατρο Δημητριάδας με τους πεσσούς, μια ελληνική οικία και το ανάκτορο στην περιοχή.

Στον επίτροπο τα εντάλματα πληρωμής

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων που απασχολήθηκαν στην εργολαβία έως τέλος Οκτωβρίου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή προς έγκριση στον επίτροπο.

Πρόκειται για εντάλματα που αφορούν σε πέντε εργαζόμενους οι οποίοι εργάστηκαν επί δύο μήνες στην εργολαβία αλλά παραμένουν απλήρωτοι έως σήμερα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου