ΤΟΠΙΚΑ

Πρότζεκτ για την ομαλή μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

πρότζεκτ-για-την-ομαλή-μετάβαση-μαθητ-653862

Πρότζεκτ για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό προς το Γυμνάσιο, διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία και με την πρωτοβάθμια. «Το συγκεκριμένο κατώφλι είναι καθοριστικής σημασίας για τους μαθητές και θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο ομαλά η προσαρμογή τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης», σημείωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Ηδη έχει οριστεί ομάδα καθηγητών που θα οργανώσει την επιμόρφωση δύο εκπαιδευτικών σε κάθε γυμνάσιο, οι οποίοι στη συνέχεια θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές μέσα στις σχολικές μονάδες.

Η ομάδα αποτελείται από εκπαιδευτικούς που αντιπροσωπεύουν και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, τόσο τη γενική όσο και την ειδική αγωγή. Πρόκειται για τους Ελένη Χατζηδημητρίου διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, Συραγώ Δεληγιάννη διευθύντρια του Γυμνασίου Βελεστίνου, Φωτεινή Γρηγορίου διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου, Θανάση Τάσιο διευθυντής του 2ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και Πασχάλη Δήμου διευθυντή του 30ου Δ.Σ. Βόλου.

Στόχος είναι έως τέλος Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί σεμινάριο 50 ωρών, στη διάρκεια του οποίου εκπαιδευτικού θα κάνουν μαθήματα ψυχολογίας, θα μαθαίνουν παιδαγωγικές τεχνικές και καλές πρακτικές που χρησιμοποιούνται τόσο στη χώρα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο, που αποτελεί ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην πορεία κάθε παιδιού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου