ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για τη μετακίνηση του Πεσσού

απλήρωτοι-οι-εργαζόμενοι-για-τη-μετακ-658015

Εργάστηκαν επί δύο μήνες, οι συμβάσεις τους έληξαν, βγήκαν ξανά σε ταμείο ανεργίας κι ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος…

Ο λόγος για τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν για την αποκάλυψη της θεμελίωσης του πεσσού στην Αθηνών, που πρόκειται να μεταφερθεί σε παρακείμενο χώρο, προκειμένου να γίνει διαπλάτυνση του οδοστρώματος και να απαλειφθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο καρμανιόλα.

Τέσσερις εργατοτεχνίτες προσλήφθηκαν συνολικά από την αρχαιολογική υπηρεσία για να κάνουν τις ανασκαφές υπό την εποπτεία αρχαιολόγου. Οι προσλήψεις έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι έπιασαν δουλειά την 1η Σεπτεμβρίου και εργάστηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου. Οι δίμηνες συμβάσεις τους έληξαν πριν ολοκληρωθεί το έργο μεταφοράς του πεσσού.

Οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στο ταμείο ανεργίας, διαμαρτύρονται όμως ότι είναι ακόμη απλήρωτοι.

Υποστηρίζουν ότι από την αρχαιολογική υπηρεσία στάλθηκαν οι καταστάσεις προς το Δήμο Βόλου, με τον οποίο έχει υπογραφτεί σύμβαση για τη μεταφορά του πεσσού, ωστόσο ακόμη οι ίδιοι δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.

Το ποσό δεν είναι μεγάλο. Οι αμοιβές κυμαίνονται μεταξύ 700 και 800 ευρώ το μήνα για κάθε εργατοτεχνίτη, κατά μέσο όρο δηλαδή ο καθένας πρέπει να λάβει 1.500 ευρώ, ωστόσο ακόμη περιμένουν.

Όπως αναφέρουν, οι ίδιοι αναγκάστηκαν να βγουν από το ταμείο ανεργίας, προκειμένου να πιάσουν δουλειά η οποία είχε προοπτική και πέραν του διμήνου, μέχρι να τελειώσει η μεταφορά του πεσσού, όμως μέχρι στιγμής, ούτε δουλεύουν ούτε έχουν πληρωθεί και ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των καταστάσεων για να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου