ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Πετράκος: Ανάγκη αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου της χώρας

γ-πετράκος-ανάγκη-αλλαγής-του-επιχειρ-658894

Την ανάγκη αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου της χώρας υπογράμμισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Γ. Πετράκος, σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Επενδύσεις και Ανάπτυξη», που έδωσε προχθές στο πλαίσιο της σειράς σεμιναρίων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη».

Ο κ. Πετράκος έκανε αναφορά στους τρόπους χρηματοδότησης μιας επένδυσης, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους τρόπους προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και στις συνθήκες που συμβάλλουν στην προσέλκυση αυτή. Συζήτηση πραγματοποιήθηκε γύρω από το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και πως χρειάζεται να αλλάξει, ενώ παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα για αλλαγή νοοτροπίας, συλλογικότητα και εξωστρέφεια, φέροντας ως παράδειγμα την αποτελεσματική αξιοποίηση του ελαιόλαδου που παράγει η χώρα.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Παπαδούλης Απόστολος, Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων (ΑΕΔΕΠ), ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του στις επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στην κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στο κομμάτι των ξένων επενδύσεων.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 με ομιλητή τον κ. Κουτουβέλη Φάνη, ιδρυτή της εταιρίας Intale πρώην i-Kiosk. Το θέμα της ομιλίας είναι: «Το i-kiosk μεγάλωσε και έγινε Ιntale: Η διεθνής διαδρομή μίας επιτυχημένης startup». Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μ.μ. ακριβώς και είναι ανοικτές στο κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου