ΤΟΠΙΚΑ

Πλωτή πολιτεία χθες στο λιμάνι του Βόλου

πλωτή-πολιτεία-χθες-στο-λιμάνι-του-βόλ-659759

Περισσότερους από χίλιους επιβάτες μετέφερε χθες στο Βόλο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica, το οποίο κατέπλευσε χθες στις 7 το πρωί, προερχόμενο από το Ναύπλιο.

Το μήκους 180 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μεταφέρει 1.118 επιβάτες από διάφορες χώρες του εξωτερικού και διαθέτει 574 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιεί κυκλικό ταξίδι με αφετηρία τη Νάπολη και ενδιάμεσους προορισμούς την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Βόλο, τον Πειραιά, την Τραπάνη, τη Μασαλία και τη Σαβόνα.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στη Μαγνησία, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, στην πλειοψηφία τους Γάλλοι, Ιταλοί και Γερμανοί, πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές σε Μετέωρα, Πορταριά και Μακρινίτσα, ενώ παράλληλα αρκετοί κινήθηκαν στην εμπορική αγορά, στο πλαίσιο ελεύθερης περιήγησης.

Το πλοίο απέπλευσε στις 7 το απόγευμα για τον επόμενο προορισμό, ενώ νέα άφιξη αναμένεται στις 21 Νοεμβρίου.

Η συχνή έλευση κρουαζιερόπλοιων και πολλών ξένων επιβατών, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα θετική για την περιοχή μας, όπως υπογραμμίζουν επαγγελματίες της Μαγνησίας, οι οποίοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Τσέλιος, υπογράμμισε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονη η παρουσία των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στα εμπορικά καταστήματα, αλλά τα οφέλη μετατοπίζονται μακροπρόθεσμα και στην τοπική αγορά όταν υπάρχει κίνηση σε οποιονδήποτε κλάδο , όπως, για παράδειγμα, η εστίαση.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου να προσελκύεται σε σταθερή βάση το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών, μέσα από χώρους – μουσεία, που θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και τους τουρίστες γενικότερα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου