ΤΟΠΙΚΑ

Παρέσυρε 55χρονη στον Περιφερειακό και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο

παρέσυρε-55χρονη-στον-περιφερειακό-και-660219

45ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Είδε μία σκιά, όπως φέρεται να δήλωσε, αλλά δε γύρισε πίσω, αν και κατάλαβε ότι κάπου χτύπησε και συνέχισε τη διαδρομή του κανονικά, όμως, πίσω του αιμορραγούσε στο οδόστρωμα στην Ιωλκού, στο ύψος του Περιφερειακού, 55χρονη Βολιώτισσα πεζή, η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στην Τροχαία Βόλου κρατείται και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία κατηγορούμενος, σύμφωνα με την Αστυνομία, για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών ο ασυνείδητος οδηγός, που προχθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε τη γυναίκα μόνη και αβοήθητη.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 12.10 το βράδυ. Εκείνη την ώρα η πεζή άρχισε να διασχίζει κάθετα τον περιφερειακό, ανεβαίνοντας την Ιωλκού (προς Άνω Βόλο). Άγνωστο για ποιο λόγο ο 45χρονος, που οδηγούσε αυτοκίνητο και κινούταν επί του περιφερειακού με κατεύθυνση προς Γορίτσα, δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την πεζή και την παρέσυρε.

Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές φρίκης. Η γυναίκα ήταν μόνη ενώ τα γύρω μαγαζιά, ακόμη και το καφέ, ήταν κλειστά. Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός που δεν παρασύρθηκε διαδοχικά από δεύτερο όχημα. Βρισκόταν πεσμένη στο οδόστρωμα, χτυπημένη σοβαρά στο κεφάλι και αιμορραγούσε, όταν γύρω στα πέντε λεπτά της ώρας μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, διερχόμενος οδηγός την είδε και σοκαρισμένος κάλεσε σε βοήθεια.

Αμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Η 55χρονη έφερε σοβαρά τραύματα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και διασωληνώθηκε. Χθες το απόγευμα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν άμεσα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, έχοντας όμως στα χέρια τους πολύ λίγες πληροφορίες, καθώς δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες.

Χθες με συντονισμένη επιχείρηση κατόρθωσαν και συνέλαβαν το δράστη της παράσυρσης σε μερικές ώρες μάλιστα από το ατύχημα, γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, αν και δεν είχαν κανένα βοηθητικό στοιχείο, ούτε από το βιντεοληπτικό υλικό που προσκομίστηκε από τα παρακείμενα μαγαζιά.

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζονταν από κομμάτι του αυτοκινήτου που είχε μείνει στον τόπο του συμβάντος και περισυνέλεξαν! Από την παράσυρση το αυτοκίνητο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές. Είχε σπάσει το παρμπρίζ και ο προφυλακτήρας.

Με επίμονη έρευνα οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τους κωδικούς των κομματιών του αυτοκινήτου και άρχισαν να ξετυλίγουν το παζλ. Βρήκαν το μοντέλο του αυτοκινήτου, τη μάρκα του, τη χρονολογία κατασκευής και τελικά ρωτώντας εντόπισαν και την ιδιοκτήτριά του, τη μητέρα του δράστη.

Νωρίς το μεσημέρι οι αστυνομικοί της Τροχαίας βρήκαν το αυτοκίνητο εκεί που ο 45χρονος το είχε επιμελώς κρυμμένο σε απομακρυσμένη περιοχή και σκεπασμένο με κάλυμμα, ώστε να μη φαίνονται τα σημεία πρόσκρουσης.

Συνάδελφοί τους βρίσκονταν ταυτόχρονα στην εργασία του δράστη, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, προς στιγμήν αρνούταν κάθε συμμετοχή στο ατύχημα. Όπως φέρεται, έλεγε πως το αυτοκίνητό του το είχε χτυπημένο και παροπλισμένο σε πάρκινγκ εδώ και δύο – τρεις μέρες, με αποτέλεσμα να μην το κυκλοφορεί.

Ο 45χρονος προσήχθη στην Τροχαία Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιτακτικές ερωτήσεις των αστυνομικών έπεσε σε αντιφάσεις και αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια, δηλώνοντας μετανοιωμένος για την πράξη του.

Την ώρα του ατυχήματος, όπως φέρεται να δήλωσε, αντιλήφθηκε μία σκιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχισε ωστόσο την πορεία του και σταμάτησε στο επόμενο φανάρι. Ενώ είδε ότι το Ι. Χ. έφερε μεγάλες ζημιές, δεν γύρισε πίσω για να δει τι είχε γίνει, αλλά κατευθύνθηκε κανονικά στην πορεία του σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου