ΤΟΠΙΚΑ

Ηλικιωμένος στην Ανακρίτρια Βόλου για ασελγείς πράξεις σε ανήλικες

ηλικιωμένος-στην-ανακρίτρια-βόλου-γι-660652

Επαιρνε ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να τα πάει βόλτα μαζί με τα εγγόνια του στο πάρκο, στη θάλασσα ή να τα κρατήσει και στο σπίτι, για να κάνουν παρέα και να παίξουν, όμως προέβαινε σε ασελγείς πράξεις και χειρονομίες στις φίλες από τα εγγόνια του, προσβλητικές στη γενετήσια αξιοπρέπεια και ελευθερία τους.

Το περιστατικό, που συνέβη σε περιοχή της Μαγνησίας, αφορά σε 72χρονο, ο οποίος κλήθηκε χθες σε απολογία στην Ανακρίτρια Βόλου για πράξεις ακολασίας, που συνέβησαν σε άτομα κάτω των 14 ετών από άτομα που έχουν αναλάβει να τα προσέχουν.

Εις βάρος του ηλικιωμένου είχε γίνει καταγγελία πριν από δύο – τρία χρόνια και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και τις καταθέσεις κάθε εμπλεκόμενου.

Από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται ότι προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και εις βάρος του κατηγορούμενου σχηματίστηκε κατηγορία.

Οι ασελγείς πράξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβησαν εις βάρος τριών κοριτσιών ηλικίας 10,12 και 13 ετών, τα δύο μάλιστα αδέρφια.

Στην Ανακρίτρια ο ηλικιωμένος παρουσιάστηκε παρουσία δύο δικηγόρων του. Ο 72χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, οποιαδήποτε ασελγή πράξη σε βάρος των παιδιών, τονίζοντας με κάθε τρόπο ότι αυτός τα φρόντιζε και τα ψυχαγωγούσε, ότι αγαπούσε τα παιδιά, τα συμπαθούσε.

Για να δικαιολογήσει την καταγγελία σε βάρος του υποστήριξε ότι διέρρευσε ότι έχει κάποια χρήματα και ότι οι οικογένειες των κοριτσιών, που το ενημερώθηκαν, προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να τον εκβιάσουν και να του πάρουν λεφτά ως αποζημίωση για τη δήθεν ψυχική οδύνη που υπέστησαν.

Ο ηλικιωμένος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα μέχρι να γίνει το Δικαστήριο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου