ΤΟΠΙΚΑ

Γκάφα ολκής του ΙΚΑ: Μπλόκαραν λογαριασμούς για οφειλή που είχε πληρωθεί

γκάφα-ολκής-του-ικα-μπλόκαραν-λογαρια-663205

Με κυρώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ στο Βόλο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να ελέγξουν πρώτα, προχώρησαν στην κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου για οφειλή 5.000 ευρώ, που ωστόσο πληρώθηκε πριν από 5 μήνες.

Ρεπορτάζ : ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Βόλο έχουν γίνει άνω – κάτω, καθώς το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των θιγομένων, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και η διοίκηση του ΙΚΑ κεντρικά.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αφορά στο Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, που τον περασμένο Απρίλιο είχε οφειλή από ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού ύψους 5.000 ευρώ. Τον επόμενο μήνα το χρέος τακτοποιήθηκε, έγινε κανονικά η καταβολή του ποσού και πληρώθηκαν τα ένσημα.

Ολοι νόμιζαν ότι η περιπέτεια τελειώνει εκεί, μέχρι το Σεπτέμβριο, όταν ενημερώθηκαν ότι έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του Φορέα, αλλά και οι προσωπικοί λογαριασμοί της προέδρου του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης.

«Μπλόκαραν» τους λογαριασμούς του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας και τους προσωπικούς λογαριασμούς της προέδρου για οφειλή 5.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές.

Η ταμίας μόλις ενημερώθηκε από τις τράπεζες δεν πίστευε στα αυτιά της. Νόμιζε ότι πρόκειται για φάρσα, αφού όλοι γνώριζαν ότι η οφειλή στο ΙΚΑ είχε τακτοποιηθεί και άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών, που σημειωτέον προκαλούν όπως είναι φυσικό μπλακ άουτ στην ομαλή ροή χρηματοδότησης του Φορέα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το θέμα έφτασε μέχρι τη διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα, ενημερώθηκε μάλιστα και ο ίδιος ο διοικητής κ. Διονύσης Καλαματιανός, προκειμένου να γίνει παρέμβαση και να αποκατασταθεί η «γκάφα» που έγινε εις βάρος του Φορέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου