ΤΟΠΙΚΑ

Δίκτυο απόδημων Πανεπιστημιακών από το Π.Θ.

δίκτυο-απόδημων-πανεπιστημιακών-από-663327

Τη σκέψη δημιουργίας δικτύου απόδημων Πανεπιστημιακών από τη Θεσσαλία εξέφρασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος, με αφορμή την εκδήλωση προς τιμή του Ομότιμου καθηγητή του Πoλυτεχνείου της Ζυρίχης, Γιώργου Γκέκου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε, στόχος είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με απόδημους Πανεπιστημιακούς, προκειμένου «να αξιοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία τους, προς όφελος των φοιτητών, της έρευνας και της εκπαίδευσης», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ο κ. Πετράκος, ο οποίος σκιαγράφησε με θερμά λόγια την προσωπικότητα του κ. Γκέκου, επεσήμανε ότι είναι εξέχουσα φυσιογνωμία του διεθνούς επιστημονικού χώρου, ενώ προσέθεσε ότι το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται απόδημος ελληνισμός, δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Το αφιέρωμα τιμής στο Γιώργο Γκέκο, έδωσε ουσιαστικά το έναυσμα, για να διερευνηθεί ένα νέο, ενδιαφέρον κεφάλαιο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Γκέκος τιμήθηκε από την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών για την προσφορά του.

Ο ίδιος δήλωσε από την πλευρά του πανευτυχής, διότι βρίσκεται στην πατρίδα του, όπου έχει την ευκαιρία να ξανασυναντήσει παλιούς φίλους και να γνωρίσει νέους.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο τιμηθείς Βολιώτης επιστήμονας, τόνισε ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης δημιουργίας δικτύου συνεργασίας με απόδημους Πανεπιστημιακούς από τη Θεσσαλία, προκειμένου να προκύψουν πολλαπλά οφέλη για την πόλη, την περιοχή και το Πανεπιστήμιο.

Σε πρώτο επίπεδο το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή πληροφοριών, ώστε τα μέλη του δικτύου που θα δημιουργηθεί, να στοχεύσουν σε μια κοινή κατεύθυνση. Το επόμενο βήμα θα είναι η συνεργασία, προκειμένου να δημιουργηθεί σύνδεσμος μεταξύ της Θεσσαλίας και επίλεκτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού. «Η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί, γιατί υπάρχει δυναμικό που παραμένει αναξιοποίητο», όπως επεσήμανε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια υλοποίησης του στόχου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου