ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη Φώφης Γεννηματά στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

στήριξη-φώφης-γεννηματά-στους-αγροτι-666325

Στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου έφτασε λίγη ώρα μετά τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η ΕΒΟΛ είναι ο πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας της κ. Γεννηματά στο Βόλο και συνοδεύεται από τον πρ. Υπουργό Θάνο Μωραϊτη, τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Βασίλη Εξαρχο, τον πρ. Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, και τον υπεύθυνο αγροτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, Μόσχο Κορασίδη.

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν στον προαύλειο χώρο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου πολλοί εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος και διευθυντικά στελέχη του Συνεταιρισμού.

Σε συνάντηση που ακολούθησε ο κ. Πρίντζος ενημέρωσε την κ. Γεννηματά για τη δραστηριότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού και έθεσε το θέμα με τις ανακτήσεις χρημάτων που αντιστοιχούν σε επιχορηγήσεις των δανείων, που είχαν λάβει οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί από την Αγροτική Τράπεζα το 1986. Το ζήτημα αυτό όπως έχει επισημάνει ο κ. Πρίντζος προβληματίζει ιδιαίτερα τους Συνεταιρισμούς, καθώς απειλεί τη βιωσιμότητά τους.

Αναφορικά με το τελευταίο η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι είναι στο πλευρό των Συνεταιρισμών για τις ανακτήσεις και επεσήμανε πως ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση του θέμα αυτό είναι αδόκιμος και ότι έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Χαρακτήρισε την ΕΒΟΛ και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου ως πρότυπα επιχειρηματικότητας και ορθής διαχείρισης και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως δεν καταλαβαίνει ότι χρειάζεται συναίνεση για να μπορεί να υπάρξει λύση σε κάποια θέματα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην καταβολή των αποζημιώσεων σε αγρότες.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας

Υπενθυμίζεται πως, στη 13.30 το μεσημέρι η κ. Γεννηματά θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στη διευρυμένη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο.

Στις 14.30 το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί σε σύσκεψη που έχει προγραμματίσει η Ν.Ε. με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα του κάθε κλάδου και να παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι φορείς που έχουν κληθεί στη σύσκεψη που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» είναι το ΕΚΒ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας, το Παν. Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το ΤΕΕ, το Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, ο ΟΛΒ, οι συνεταιρισμοί ΕΒΟΛ, Πηλίου – Βορείων Σποράδων – «Ζαγορίν» και Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», η ΟΕΒΕΜ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας και ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Ιππόκαμπος».

Η περιοδεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο θα κλείσει με την πολιτική ομιλία που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στον κινηματοθέατρο «Αχίλλειο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου