ΤΟΠΙΚΑ

Αναβίωσε διαμελισμός αστυνομικού από σκάφος

αναβίωσε-διαμελισμός-αστυνομικού-απ-667220

Αναβίωσε με τα πιο μελανά χρώματα χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το θαλάσσιο δυστύχημα, που συνέβη ανήμερα Δεκαπενταύγουστου του 2012 στην παραλία Αγιος Μηνάς, με θύμα τον 47χρονο αξιωματικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, Αθανάσιο Γρηγορίου, ο οποίος διαμελίστηκε από την προπέλα ταχύπλοου σκάφους μπροστά στα μάτια του 14χρονου τότε γιου του, με τον οποίο μάζευαν γυαλιστερές.

Στο εδώλιο κάθισε ο χειριστής του ταχύπλοου, ο 25χρονος τότε ανθυποπλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο χειριστής ενώ απαγορευόταν να κυκλοφορεί σε μικρότερη των 200 μέτρων απόσταση από την ακτή σε θαλάσσια περιοχή χωρίς σημαντήρες, ωστόσο κινούνταν σε απόσταση 60-70 μέτρων από αυτή και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και οδηγώντας το σκάφος υπό την επήρεια μέθης.

Στο Δικαστήριο μεταξύ των μαρτύρων εξετάστηκαν η σύζυγος του 47χρονου αξιωματικού και ο γιος του, που ήταν παρών στο τραγικό δυστύχημα. Οι ξέγνοιαστες στιγμές που περνούσαν στην παραλία των Κάτω Λεχωνίων πατέρας και γιος έπαψαν μονομιάς. Τις διαδέχθηκε κλίμα πανικού και θρήνος απαρηγόρητος. Λουόμενοι και παραπλέοντα σκάφη κινήθηκαν προς το σημείο του δυστυχήματος για να τους τραβήξουν στη στεριά.

Η σύζυγος, η οποία την ώρα του δυστυχήματος δεν ήταν παρούσα, καθώς βρισκόταν σε διπλανή παραλία, επέμενε ότι ο θανών δεν μπορούσε να βουτάει στη θάλασσα, καθώς είχε πρόβλημα με την ακοή του. Ο γιός του, που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις ανείπωτες σκηνές φρίκης που έζησε. Ο θανών ήταν στην επιφάνεια της θάλασσας, είπε. Ήταν μπροστά του όταν το σκάφος παρουσιάστηκαν με μεγάλη ταχύτητα και το διαμέλισε.

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τη μέρα του μοιραίου βρισκόταν στο Βόλο για τριήμερο, επέμεινε, ότι δεν ήταν δυνατόν να δει τον 47χρονο, καθώς δεν είχε σημαδούρα. Υποστήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του ότι την ώρα του δυστυχήματος ο θανών βρισκόταν κάτω από τη θάλασσα.

Ο Εισαγγελέας έδρας δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε, ούτε και το Δικαστήριο. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στα επιχειρήματα της υπεράσπισης ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε τραυματισμό από προπέλα και άρα ότι το δυστύχημα συνέβη κάτω από το νερό, αντέτεινε ότι ο 25χρονος ήταν αμελής, ενώ θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο από ένα κοινό χειριστή σκαφών ως ανθυποπλοίαρχος. Τόνισε με κάθε τρόπο ότι ο ανθυποπλοίαρχος ήταν και αμελής και οδηγούσε και υπό την επήρεια μέθης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

Τραγικό δυστύχημα στα Κάτω Λεχώνια.Ταχύπλοο «θέρισε» αστυνομικό

Τον θέρισε… «μεθυσμένο» σκάφος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου