ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για παραμέληση ανηλίκου

μήνυση-για-παραμέληση-ανηλίκου-669430

Διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο που δείχνουν 15χρονη τρόφιμο του Ορφανοτροφείου Βόλου να ξενυχτά σε κέντρο διασκέδασης προκαλούν την παρέμβαση του πρώην Προέδρου του ιδρύματος, Αγγελου Αγραφιώτη, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον της διοίκησης του ορφανοτροφείου για παραμέληση ανηλίκου.

Η 15χρονη τρόφιμος είχε μεταφερθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου από το Ορφανοτροφείο Βόλου σε κρατική δομή στα Ιωάννινα, όπου εξακολουθεί να φιλοξενείται, μετά την αναστάτωση που είχε προκληθεί, όταν έγινε γνωστό ότι είχε συνάψει δεσμό με 35χρονο άνδρα.

Η απόφαση αλλαγής περιβάλλοντος της 15χρονης είχε μάλιστα προκαλέσει αντιδράσεις. Τις προηγούμενες ημέρες η νεαρή κοπέλα ήρθε με τριήμερη άδεια στο Βόλο. Φωτογραφίες, που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν τη 15χρονη να ξενυχτά σε κέντρο διασκέδασης, παρέα με μέλος της διοίκησης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Με αφορμή το περιστατικό, ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος Αγγελος Αγραφιώτης, δήλωσε ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος και κατά όποιου ακόμη προσώπου προκύψει ποινική ευθύνη από τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων από τον Εισαγγελέα Βόλου.

Η μήνυση θα γίνει για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου