ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσοβελώνη: Επίκειται η υπογραφή συμβάσεων μετακίνησης ΑμεΑ και πολυτέκνων

χρυσοβελώνη-επίκειται-η-υπογραφή-συμ-669748

Η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κερκέρογλου, αναφέρθηκε στα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, στις συμβάσεις με το Υπουργείο Εργασίας για τις μετακινήσεις των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τέλος διατύπωσε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το έλλειμμα των αστικών συγκοινωνιών η κα. Χρυσοβελώνη ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν ανήλθε για το 2015 στα 100 εκατομμύρια ευρώ, όπως υποστήριξε κατά την ερώτησή του ο κ. Κερκέρογλου, αλλά σε 37 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό, επεσήμανε ότι προκύπτει από τα απολογιστικά οικονομικά μεγέθη των εταιριών του Ομίλου. Υποστήριξε δε, ότι ο κ. Κερκέρογλου συνάγει τον αριθμό των 100 εκ. ευρώ ως έλλειμμα, συνυπολογίζοντας τις απλήρωτες υποχρεώσεις που παρουσίαζε η ΟΣΥ Α.Ε. την 31-12-2015, για τις οποίες, ευθύνεται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούσαν την συγκεκριμένη περίοδο. Χαρακτηριστικά επ’ αυτού, η Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανέφερε ενδεικτικά ότι οι απλήρωτες υποχρεώσεις της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ των προηγουμένων ετών ήταν σε βασικούς προμηθευτές, όπως ΔΕΠΑ κ.α. 58.000.000 εκατομμύρια, ΔΕΗ 18.000.000 εκατομμύρια, ασφαλιστικά ταμεία 9.000.000.

Η Υφυπουργός αναφερόμενη στο θέμα των συμβάσεων με το Υπουργείο Εργασίας για τις μετακινήσεις των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, διευκρίνισε οι συμβάσεις για την μετακίνηση των ΑμΕΑ και των Πολυτέκνων βρίσκονται ήδη σε στάδιο ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και επίκειται η υπογραφή τους. Σημείωσε δε, ότι η σχετική τιμολογιακή πολιτική, ακόμη και σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, παρέμεινε η χαμηλότερη στην Ευρώπη.

Κατά την Δευτερολογία της η κα. Χρυσοβελώνη διατύπωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες, ενημερώνοντας ότι επίκειται η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό που θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση σταθμών υψηλής κινητικότητας και στην εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού επιβατών και περιοχών.

Τέλος, η Κα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε στην τηλεματική η οποία εφαρμόζεται αποτελεσματικά, παρότι όπως υποστήριξε υπονομεύτηκε. Επιπλέον, προανήγγειλε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το πρώτο 6μηνο του 2017, ενώ δήλωσε πως έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 160 ατόμων στον ΟΑΣΑ και 753 ατόμων στην ΟΣΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου