ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τις φωνές της παρέλασης

τίμησαν-τις-φωνές-της-παρέλασης-673493

ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΒΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥΦΕΞΗ

Τις φωνές της παρέλασης για τις εθνικές επετείους στο Βόλο, τους αφανείς πρωταγωνιστές, που δίνουν το ρυθμό από μικροφώνου στα βήματα της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης, που περιγράφουν τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας και σκορπούν με τις αφηγήσεις τους ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας για τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία, τους εκφωνητές των παρελάσεων, τίμησε χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, απένειμε τιμητική πλακέτα στην επί 20 χρόνια εκφωνήτρια των παρελάσεων συνταξιούχο εκπαιδευτικό, Χρυσάνθη Βουτσά, και στον από το 2008 εκφωνητή και συνταξιούχο φιλόλογο, Γιώργο Τουφεξή, στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης που πραγματοποίησε χθες το πρωί, στο αμφιθέατρο Γιάννης Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 3ο Γυμνάσιο Βόλου.

Ο κ. Σαβελίδης χαρακτήρισε τους εκφωνητές ως τους αφανείς πρωταγωνιστές των παρελάσεων του Βόλου, που με τις φωνές τους πλαισιώνουν την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων, που γίνονται στις 28 Οκτωβρίου και στις 25 Μαρτίου στην παραλία της πόλης.

Συγκινημένοι για την αναγνώριση της προσφοράς τους, παρέλαβαν τις πλακέτες οι δύο εκφωνητές των παρελάσεων.

«Τα τελευταία 20 χρόνια η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και κατ’ επέκταση η Πολιτεία μου εμπιστεύονται το μικρόφωνο της παρέλασης. Και το θεωρώ ύψιστη, μέγιστη τιμή. Προσπαθώ κάθε φορά να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Η συγκεκριμένη θέση εκτός από προετοιμασία απαιτεί και αυτενέργεια, γιατί προκύπτουν καταστάσεις απρόβλεπτες. Κάθε φορά διακατέχομαι από συγκίνηση και παλμό», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Χρυσάνθη Βουτσά.

«Από το 2008 θεωρώ ότι εκπληρώνω ένα χρέος προς την πατρίδα μου αν και απειροελάχιστο σε σχέση με τα γεγονότα που παρουσιάζουμε ως εκφωνητές των παρελάσεων. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Και με τη σειρά μου τιμώ αυτά τα ιερά πρόσωπα που διαμόρφωσαν με τους αγώνες τους την πραγματικότητα την οποία περιγράφουμε, σχολιάζουμε αναλύουμε, κάθε φορά με συγκίνηση και καμάρι. Βλέποντας τα σημερινά παιδιά να παρελαύνουν παίρνουμε κι εμείς θάρρος για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του σήμερα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Γ. Τουφεξής.

Οι δυο τους θα είναι και σήμερα, στην ταράτσα του κτιρίου της τράπεζας της Ελλάδος. Θα κρατήσουν για μία ακόμη φορά τα μικρόφωνα και θα δώσουν το ρυθμό στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι του Βόλου, κατά μήκος της παραλίας της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου