ΤΟΠΙΚΑ

Πληρότητες 90% στα ξενοδοχεία – Αυξημένη κίνηση το τριήμερο

πληρότητες-90-στα-ξενοδοχεία-αυξημένη-673504

Ικανοποιητική η τουριστική εικόνα του τριημέρου στη Μαγνησία

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται λόγω της 28ης Οκτωβρίου στη Μαγνησία, με τα ποσοστά πληρότητας να κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στο 90%, στο Βόλο και το Πήλιο, κατά βάση ανατολικό και κεντρικό, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και την χειμερινή διάθεση του καιρού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, το ενδιαφέρον των επισκεπτών εκδηλώθηκε πριν από δύο περίπου εβδομάδες και προέρχεται από διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Πολλοί εκδρομείς του τριημέρου προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Ζαφείρης, οι πρώτες αφίξεις σημειώθηκαν από προχθές, χωρίς να λείπουν, ωστόσο, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η αυξημένη κίνηση του τριημέρου και γενικά η εικόνα που παρουσιάζει η Μαγνησία τη δεδομένη χρονική περίοδο, είναι ικανοποιητική, αλλά όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, «η δουλειά ενός τριημέρου ή τετραημέρου, δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις ενός μήνα».

Το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα και καίρια ζητήματα που δυσχεραίνουν την πορεία τους στο πεδίο του επιχειρείν. Όπως εξηγεί ο ίδιος παραμένουν τα αιτήματα του κλάδου για τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, το ασφαλιστικό των επιχειρηματιών, τις επιδοτήσεις, το ΕΣΠΑ που δεν λειτουργεί ακόμη για τις επιχειρήσεις, ο ΕΝΦΙΑ και δεκάδες ακόμη ζητήματα που απασχολούν τους ξενοδόχους σε καθημερινή βάση.

«Η προσπάθεια και ο καθημερινός αγώνας μας είναι να κρατήσουμε τα ξενοδοχεία μας, ενώ θέση μας είναι ότι πρέπει να παγώσουν οι παλιές οφειλές στον ασφαλιστικό μας φορέα και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιλέγουν το ποσό που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, προκειμένου έχουν ασφαλιστική κάλυψη» όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, για να προσθέσει ότι η οικονομική αφαίμαξη συνεχίζεται.

Οι επαγγελματίες του κλάδου συνεχίζουν, στο μεταξύ, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, σε πείσμα του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου