ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος υποδέχεται σήμερα την Παναγία Βηματάρισσα

ο-βόλος-υποδέχεται-σήμερα-την-παναγία-673526

Σήμερα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο λιμάνι – Αύριο Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης

Μεγάλη τιμή και ευλογία για την πόλη του Βόλου και την Τοπική Εκκλησία συνιστά η σημερινή έλευση του αντιγράφου της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους, η οποία θα ενθρονισθεί και θα παραμείνει εσαεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την Ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, και η επίσημη υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον Ιερό Κλήρο και τον λαό μας, σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ., στο χώρο του μνημείου της Αργούς (είσοδος Λιμεναρχείου – επιβατικού λιμένος), στην παραλία του Βόλου. Αφού αναπεμφθεί σύντομη δέηση, η ιερά πομπή θα κατευθυνθεί λιτανευτικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα ψαλεί Δοξολογία, θα γίνουν οι προβλεπόμενες προσφωνήσεις και θα ακολουθήσει ιερά παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα. Στις 8 μ.μ. θα ξεκινήσει Αγιορείτικη Αγρυπνία από τον Γέροντα Εφραίμ, η οποία θα απολύσει στις 2 π.μ.

Αύριο Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο του Βόλου, σε σχετική τιμητική εκδήλωση θα αποδοθεί ο τίτλος του επιτίμου δημότη της πόλης του Βόλου στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, π. Εφραίμ, για την τριαντάχρονη προσφορά του στην πόλη και τη Μαγνησία.

Το πρόγραμμα

Ολόκληρο το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, με αφορμή την έλευση της Ιεράς Εικόνος, έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, 7 – 10π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία (Εορτή Αγίας Σκέπης), στις 11π.μ. θα ακολουθήσει δοξολογία στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου. Στις 5μ.μ. προγραμματίζεται η άφιξη και υποδοχή της Ιεράς Εικόνος Βηματαρίσσης στο Λιμάνι του Βόλου (Μνημείο Αργούς) και θα ακολουθήσουν δέηση και προσφωνήσεις. Στις 5 – 5.45μ.μ θα πραγματοποιηθεί λιτανεία προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα ακολουθήσουν δοξολογία και προσφωνήσεις. Στις 6.30-7.30μ.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα και στις 8μ.μ.-2π.μ. Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Αύριο Σάββατο 29 Οκτωβρίου, 7.30 – 9.30π.μ., θα ψαλούν όρθρος και θεία λειτουργία, στις 11.30π.μ. ευχέλαιο, 6μ.μ. μέγας εσπερινός , απόδειπνο, Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Στις 6.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγουμένου της Μονής Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Ε φραίμ στο Δημαρχείο Βόλου.

Μεθαύριο Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 7.00 – 10.30π.μ., θα ψαλεί όρθρος και η Α Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου. Στις 10.30 – 11.45π.μ. θα τελεστεί δεύτερη θεία λειτουργία στο Παρεκκλήσιο Αγίου Κοσμά, στις 5-6μ.μ., εσπερινός – παράκληση Βηματαρίσσης και 6 -6.30μ.μ. απόδειπνο – Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου