ΤΟΠΙΚΑ

Δίκη αγρότη για βιαιοπραγία σε βάρος αστυνομικού

δίκη-αγρότη-για-βιαιοπραγία-σε-βάρος-α-673908

Υπόθεση βιαιοπραγίας κατά αστυνομικού με κατηγορούμενο νεαρό αγρότη δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου 2015 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή τη συζήτηση για τον νέο κανονισμό άρδευσης, που διεξαγόταν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, με κλειστές τις θύρες.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η απαίτηση του κόσμου να παρευρεθεί σε μία δημόσια συζήτηση για ένα ζήτημα που τον αφορά άμεσα τον έφερε σε άμεση σύγκρουση με τους μπράβους (ιδιωτικούς και κρατικούς) του πρώην Δημάρχου Βόλου. Εταιρία security και ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδιζαν, εν πλήρει εξαρτήσει, τους ανθρώπους να παρευρεθούν σε δημοτικό χώρο, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη σύγκρουση».

Κατά το ΕΕΚ, η δίκη του νεαρού αγωνιστή αγρότη από το Πήλιο είναι ένα πρόσχημα και μια αφορμή για να συνεχιστούν οι δίκες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν όποιον αγωνίζεται για το δημοκρατικό του δικαίωμα να αποφασίζει για την ίδια του τη ζωή.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «απαιτείται να οργανωθεί η εργατική τάξη σε δύναμη εξουσίας ενάντια σε όσους έσπειραν και σπέρνουν τη μιζέρια» και καλεί «όλες και όλους στα Δικαστήρια του Βόλου, για να δηλώσουμε και πάλι ότι δεν μας τρομοκρατούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου