ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη ισχύ τα αυξημένα μέτρα από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου

σε-πλήρη-ισχύ-τα-αυξημένα-μέτρα-από-το-τ-674039

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Πέμπτη, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας Βόλου ενόψει του εορταστικού τριημέρου που αυξάνεται δυσανάλογα η επισκεψιμότητα στην πόλη και παράλληλα ο κίνδυνος για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Με στόχο την πρόληψη διάπραξης επικίνδυνων παραβάσεων ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου, Θανάσης Κολούρης, είπε ότι εποχούμενοι αστυνομικοί θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση σε σημεία – κλειδιά του οδικού δικτύου και θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους.

«Από την Τροχαία Βόλου θα συγκροτηθούν συνεργεία προς αποτροπή και διαπίστωση σοβαρών παραβάσεων. Ιδιαίτερα θα ελέγχεται η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση των παθητικών μέσων ασφάλειας, όπως είναι η προστατευτική ζώνη και το κράνος, και η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης», τόνισε ο ίδιος.

Ελεγχοι θα πραγματοποιούνται τόσο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, όσο και εκτός αυτού, στις εισόδους – εξόδους της πόλης, τόσο τις βραδινές ώρες όσο και τις μεσημβρινές.

«Στόχος των συνεργειών θα είναι να μη χρειαστεί να βεβαιωθεί ούτε μία παράβαση. Το κέρδος θα είναι ότι ο κόσμος θα οδηγεί συνετά και νόμιμα», υπογράμμισε ο κ. Κουλούρης.

Αστυνομικοί με δίκυκλες μοτοσικλέτες αλλά και περιπολικά θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση για την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων παραβάσεων από σήμερα και καθόλου τη διάρκεια του τριημέρου.

Η Τροχαία Βόλου θα διευκολύνει παράλληλα τη διοχέτευση της κυκλοφορίας της κίνησης των οχημάτων, όπου και όποτε χρειαστεί με πεζούς τροχονόμους.

Η προχθεσινή εξόρμηση

Στο μεταξύ, εκατοντάδες παραβάσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας βεβαίωσαν αστυνομικοί από Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Προχθές σε εξόρμηση των αστυνομικών σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ελέγχθηκαν 1.892 άτομα και 1.742 οχήματα. Συγκεκριμένα, τα συνεργεία έλεγχαν τη νόμιμη κυκλοφορία οχημάτων και τους επιβαίνοντες αυτών και προχωρούσαν σε προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων.

Από τους συλληφθέντες, εννέα κατηγορήθηκαν για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ένας για καταδικαστική απόφαση του ΚΟΚ και οι υπόλοιποι εφτά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Για ακόμη μία φορά η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατέγραψε ρεκόρ παραβάσεων (125).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου