ΤΟΠΙΚΑ

Αστατος καιρός το τριήμερο στη Μαγνησία

αστατος-καιρός-το-τριήμερο-στη-μαγνησ-674051

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού, με το πρώτο άγγιγμα του χειμώνα να κάνει αισθητή την παρουσία του το επόμενο τριήμερο.

Σε γενικές γραμμές, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές αλλά και διαστήματα «ανάπαυλας», τα οποία εκτιμάται ότι θα ευνοήσουν την πραγματοποίηση της αυριανής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Η αλλαγή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως το πρωί του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τα πρώτα χιόνια σε ορεινές περιοχές όπως η Πίνδος και ο Ολυμπος, σε υψόμετρο άνω των 1.700 μέτρων, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το «λευκό άγγιγμα του χειμώνα» και στις ψηλότερες κορφές του Πηλίου.

«Οι βροχοπώσεις δεν θα είναι συνεχούς διάρκειας και ενδέχεται να κοπάσουν προς στιγμήν τα φαινόμενα αύριο το μεσημέρι», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο οποίος προσθέτει ότι η επιδείνωση του καιρού οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που κινείται βορειοδυτικά και θα επηρεάσει πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στην περιοχή της Μαγνησίας αναμένονται συννεφιές, οι οποίες θα αυξηθούν βαθμιαία και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς στη Μαγνησία και στο Βόλο από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές. Προς το τέλος της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς και στο Βόλο από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς και στο Βόλο από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αλλά θα κυμανθεί σε φθινοπωρινά επίπεδα, 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου