ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσή τομή για τη μισθοδοσία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ

χρυσή-τομή-για-τη-μισθοδοσία-εργαζομέ-675180

Πενταμελής επιτροπή αναμένεται να βάλει τέλος στη «διαμάχη» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στη ΔΕΥΑΜΒ για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Όπως είναι γνωστό, περί τους 140 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ είχαν προσφύγει κατά της διοίκησης της επιχείρησης, όταν το 2010 τους επιβλήθηκε μείωση μισθών στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου.

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι η ΔΕΥΑΜΒ ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν εμπίπτει στους μνημονιακούς νόμους και άρα η περικοπή που συντελέστηκε στους μισθούς τους από την προηγούμενη διοίκηση ήταν παράνομη. Δικαιώθηκαν στις δικαστικές αίθουσες, μέχρι σήμερα όμως οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει για την επαναφορά των μισθών στα πρότερα επίπεδα αλλά και για την αναδρομική καταβολή της διαφοράς των μισθών τους που ανέρχονται στο ποσό των 8 περίπου εκ. ευρώ.

Είχαν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ Συλλόγου Εργαζομένων και Διοίκησης στη ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές και την εξεύρεση χρυσής τομής, θα επιχειρήσει επιτροπή «για τη ρύθμιση θεμάτων μισθοδοσίας προσωπικού», η σύσταση της οποίας εγκρίθηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Για το ίδιο θέμα είχε συνεδριάσει την προηγούμενη ημέρα και ο σύλλογος των εργαζομένων, που εμφανίστηκε θετικός απέναντι στην επιτροπή.

Την επιτροπή θα απαρτίζουν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτης, ο νομικός σύμβουλος, Αντ. Ξηρός και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων οι κ.κ. Β. Κυριακόπουλος και Χρ. Ροβύθης.

Εντός δύο εβδομάδων αναμένεται να βγει το πρώτο πόρισμα και έως τις 15 Νοεμβρίου να έχει δρομολογηθεί λύση για την καταβολή των χρημάτων στους εργαζομένους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου