ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου για τα εργασιακά

πρόταση-για-γενική-απεργία-στις-24-νοεμβ-675250

Πρόταση για γενική πανελλαδική απεργία στις 24 Νοεμβρίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα κατέθεσε το ΠΑΜΕ με αφορμή τα εργασιακά.

Τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, σωματείο, συνολικά τους εργαζόμενους να πάρουν απόφαση για γενική απεργία, Πανελλαδική – Πανεργατική, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 24 Νοέμβρη.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης προτείνεται να είναι η κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών, η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, η κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης η κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου