ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του Αναύρου ο πρώην πρόεδρος της Αστικό ΚΤΕΛ

αθώος-για-την-περιβαλλοντική-υποβάθμ-676220

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τη Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος κατηγορούνταν για περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, που βρίσκεται η αφετηρία των λεωφορείων του Αναύρου.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος κατηγορούνταν ότι το 2014 σαν νόμιμος εκπρόσωπος δεν έλαβε τα μέτρα αποτροπής, ώστε τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ να μην προκαλούν ηχητική επιβάρυνση στην περιοχή, να μη χύνουν λάδια στο οδόστρωμα και να μην εκπέμπουν καυσαέρια.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, εξετάστηκαν δύο μάρτυρες κατηγορίας, κάτοικοι της περιοχής και από την πλευρά της εταιρείας ο νυν πρόεδρος, Παναγιώτης Γιόλας, και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Νίκος Ηλιού.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την απαλλαγή του πρώην νομίμου εκπροσώπου από τις κατηγορίες, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχαν μετρήσεις που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς περί περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρχει περιβαλλοντική υποβάθμιση χωρίς στοιχεία μετρήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πολιτική αγωγή από την άλλη, ότι αυτά τα στοιχεία δεν χρειάζονται και το Δικαστήριο πρέπει να σκεφτεί το αυτονόητο, ότι μία περιοχή επιβαρύνεται, καθώς ο σταθμός των λεωφορείων έχει μετατραπεί σε αμαξοστάσιο.

Η πρόταση της εισαγγελέα υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο, το οποίο αργά το μεσημέρι ανακοίνωσε την ομόφωνη αθωωτική του απόφαση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου