ΤΟΠΙΚΑ

Υπόθεση εικονικών τιμολογίων από το 2010 στο Δήμο Βόλου

υπόθεση-εικονικών-τιμολογίων-από-το-2010-676513

Υπόθεση με εικονικά τιμολόγια από το 2010 απασχόλησε μεταξύ άλλων τη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Το Δεκέμβριο του 2011 είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 40.732,14 ευρώ σε βάρος του Δήμου από τη ΔΟΥ Βόλου για την περίπτωση πέντε τιμολογίων, που εκδόθηκαν από επιχείρηση της πόλης και τα οποία χαρακτηρίστηκαν εικονικά.

Σύμφωνα με έκδοση του ΣΔΟΕ, τρία τιμολόγια πώλησης – δελτία αποστολής «είχαν το ίδιο περιεχόμενο με προγενέστερης έκδοσης πιστωτικό τιμολόγιο, για το οποίο δεν βρέθηκε αντίστοιχη πώληση – παράδοση». «Είναι προφανές ότι πρόκειται για προσχηματικές πωλήσεις που προακυρώθηκαν, αφού δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθούν. Επομένως, τα αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία, τιμολόγια πώλησης και δελτία αποστολής είναι εικονικά φορολογικά στοιχεία», αναφέρεται στην έκθεση.

Η εταιρεία είχε δηλώσει ότι «η συναλλαγή είναι αληθής και ότι αυτά δεν έχουν εκδοθεί εικονικά».

«Ο έλεγχος κατέληξε στο συμπέρασμα της εικονικότητας φορολογικών στοιχείων για δύο τιμολόγια, βασιζόμενος κυρίως στον έλεγχο στην επιχείρηση και δεν έλαβε υπόψη του πρωτόκολλα παραλαβής των «προμηθειών» του άλλοτε Δήμου Αγριάς, που αναφέρονται στα συγκεκριμένα φορολογικά στοιχεία», αναφέρεται από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, η οποία πρότεινε να ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης. Η οικονομική επιτροπή ψήφισε την άσκηση προσφυγής.

Προμήθειες φυτών

Στο μεταξύ η οικονομική αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού προϋπολογισμού 35.515,90 ευρώ για την προμήθεια εποχιακών φυτών, καλλωπιστικών δέντρων και καλλωπιστικών θάμνων.

Την απόφαση δεν ενέκριναν οι εκπρόσωποι των Δρόμων Συνεργασίας και της ΛΑΣ, κ.κ. Μ. Πατσιαντάς και Απ. Νάνος. Σύμφωνα με τον κ. Νάνο, το ποσό είναι μεγάλο και επιπλέον περιορίζεται σε αγορά φυτών που προορίζονται μόνο για το κέντρο του Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου