ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός στο Νότιο Πήλιο, με πυρά κατά της 5ης ΥΠΕ

ξεσηκωμός-στο-νότιο-πήλιο-με-πυρά-κατά-676620

Με «μπροστάρηδες» τη μαθητιώσα νεολαία της Αργαλαστής και τους κατοίκους μαζί με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας και τη δημοτική αρχή πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην προοπτική αντικατάστασης του νέου ασθενοφόρου, που διαθέτει το Κέντρο Υγείας από το ΕΣΠΑ, με άλλο όχημα που θα παραχωρήσει το ΕΚΑΒ.

Τόσο η δημοτική αρχή που έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στην 5η ΥΠΕ χωρίς ποτέ να πάρει απάντηση, όσο και γιατροί και εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής αμφισβητούν ότι νομικά έχει το δικαίωμα η 5η ΥΠΕ να αποφασίσει την παραχώρηση του ασθενοφόρου καθώς έχει αποκτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κ.Υ. Μαγνησία, Νέλη Χονδρογιάννη, εξήγησε ότι δεν έχει δικαίωμα η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο να συναινούν στο αίτημα το ΕΚΑΒ. «Το νέο ασθενοφόρο μας είναι αναγκαίο. Έχουμε κακή πείρα από παλιά ασθενοφόρα, έστω και αν είναι καλοσυντηρημένα», επισήμανε η κ. Νέλη Χονδρογιάννη, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και εργαζόμενη στο Κ. Υ Αργαλαστής.

Στο ίδιο ύφος και η γιατρός Ηλιάνα Κεράνη, που σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι το Κέντρο Υγείας χρειάζεται ένα σύγχρονο ασθενοφόρο προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει τα έκτακτα περιστατικά, θέτοντας ανοιχτά θέμα αξιοπιστίας των παλαιότερων οχημάτων που κάνουν διακομιδές έναντι του νέου ασθενοφόρου που έχει αποκτηθεί μέσα από το κοινοτικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας, όπως ανέφερε, έχει αποστείλει στην 5η ΥΠΕ σχετικό έγγραφο και ακόμη περιμένει απάντηση. «Περιμένω απάντηση από την 5η ΥΠΕ. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια λαθεμένη εισήγηση. Η περιοχή έχει ανάγκες. Γιατί δεν κρατάνε αυτοί το ασθενοφόρο που θέλανε να δώσουνε στο Κ.Υ. της περιοχής μας και να μας αφήσουν το ασθενοφόρο που έχουμε τώρα;» αναρωτήθηκε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί η παραχώρηση του νέου ασθενοφόρου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα επόμενα βήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον «τόνο» στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε έδωσαν οι μαθητές που φώναζαν διάφορα συνθήματα ενώ αίσθηση επίσης έκαναν και αρκετοί ξένοι που έχουν αγοράσει σπίτια στην περιοχή και εξέφρασαν την συμπαράσταση και τη στήριξή τους στο καθολικό αίτημα να μην παραχωρηθεί το καινούργιο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας στο ΕΚΑΒ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου