ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια διάκριση για το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

πανελλήνια-διάκριση-για-το-4ο-νηπιαγωγ-679264

Η πρώτη Ευρωπαία… καμηλοπάρδαλη, η Ζαράφα και το ταξίδι της σε σχολεία της Ευρώπης, ήταν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έδωσε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας το 2ο πανελλαδικό βραβείο στο διαγωνισμό e- Twinning. Η βράβευση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας. Η νηπιαγωγός Αποστολία Μπέκα και 18 λιλιπούτειοι μαθητές θα δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται ανάμεσα σε 11 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρόγραμμα «η βαλίτσα της Ζαράφα», πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, στο 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το σχολείο έλαβε μέρος στην ευρωπαϊκή δράση e- Twinning, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ και προωθεί τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών σχολείων. Το eTwinning έχει ήδη διανύσει 11 χρόνια επιτυχούς πορείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων.

Το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας ήταν ένα από τα τρία σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με τη βαλίτσα της Ζαράφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ζαράφα, η πρώτη Ευρωπαία καμηλοπάρδαλη, ταξίδεψε στα σχολεία της Ευρώπης, συλλέγοντας αναμνηστικά από τα διάφορα κράτη. Στη βαλίτσα της συγκέντρωσε συνταγές, παραμύθια, φωτογραφίες και τραγούδια από κάθε χώρα. Η διαδρομή της ήταν μια συνεργατική και περιπετειώδης ιστορία όπου το κάθε σχολείο συμπληρώνει τη συνέχεια. Η Ζαράφα ήταν μία θηλυκή καμηλοπάρδαλη που έζησε στο Παρίσι για 18 χρόνια. Ήταν δώρο από τον πασά Muhammad Ali της Αιγύπτου στον βασιλιά Charles X της Γαλλίας. Ήταν μία από τις 3 καμηλοπαρδάλεις που έστειλε στους Ευρωπαίους βασιλείς ο πασάς το 1827. Έτσι μετά από 18 χρόνια στο Παρίσι, τώρα η Ζαράφα αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ευρώπη με την μικρή της βαλίτσα και να μαζέψει σουβενίρ από τα σχολεία. Θέλει κάτι να φάει, κάποιες φωτογραφίες από το σχολείο, την πόλη, τη χώρα, ζωγραφιές και παραμύθια της κάθε χώρας. Ζητάει επίσης, από τα παιδιά να τραγουδήσουν στη γλώσσα τους το ποίημα με το οποίο ξυπνάει γιατί νυστάζει πάντα.

Οι λιλιπούτειοι του 4ου Νηπιαγωγείου, τραγούδησαν στη Ζαράφα, ζωγράφισαν, δημιούργησαν κατασκευές για την καμηλοπάρδαλη, συμμετείχαν μαζί με τις μαμάδες τους στην παρασκευή γλυκών. Όλες οι δράσεις αποτυπώθηκαν σε βίντεο και φωτογραφικό υλικό, που έδωσαν το εισιτήριο για το βάθρο των διακρίσεων του διαγωνισμού.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Αποστολίας Μπέκα είναι τα εξής: Αικατερίνη Πατρώνη, Μάριος- Χρυσοβαλάντης Ελέζη, Σταυρούλα Θεοδωροπούλου, Αχιλλέας Καλυβιώτης, Κωνσταντίνα Λαζάρου, Κωνσταντίνος – Παναγιώτης Κολτσίδας, Φώτιος – Παναγιώτης Τσιλιγγίρης, Εμμανουήλ Στάμος, Αναστάσης Νίκο, Ιωάννης Λίντζος, Ειρήνη Λάτου, Μπέκυ Ομορέγκε, Μαρία Λυμπερτού, Ροδόπη Κοσκινά, Νησσαρίων – Αγγελος Μητρολιός και Βάια Μουζοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου