ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο οι αλλαγές στην εκπαίδευση και οι υποδομές

στο-μικροσκόπιο-οι-αλλαγές-στην-εκπαί-680449

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση και τα προβλήματα που προκλήθηκαν από αυτές συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων Βόλου, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Στην πρώτη συνέλευση για τη νέα χρονιά θίχτηκαν επίσης ζητήματα που προέκυψαν, όπως οι μετακινήσεις των μαθητών, η σίτιση παιδιών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα θέματα στέγασης και ζημιών που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, σχολικές δομές, όπως νηπιαγωγεία, που παραμένουν σε ακατάλληλα κτίρια κ.α.

Από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, ζητήθηκαν παρεμβάσεις, αλλά και ενημέρωση των γονέων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Βόλου για μια σειρά θεμάτων, όπως έλεγχοι και αποκατάσταση προβλημάτων για θέματα πυρασφάλειας – συστημάτων πυρόσβεσης, εγκατάστασης αλεξικέραυνων, συντήρηση εξωτερικών και εσωτερικών τοιχίων και ταρατσών, ενώ επίσης ζητήθηκε η εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση εγκαταστάσεων με μεγάλης κλίμακας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.

Παράλληλα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, έθεσε υπόψη της Υφυπουργού ΠΟΜΕΔΙ, αλλά και των άλλων αρμοδίων, τα αιτήματα που αφορούν στις μετακινήσεις, όπως η τροποποίηση της ΚΥΑ με απαλοιφή των χιλιομετρικών περιορισμών δικαιουμένων δωρεάν μετακίνησης μαθητών και για τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, η απαλοιφή του όρου των 90 λεπτών αναμονής για όλα τα σχολεία και η επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου μαθητικού εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά, χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών.

Επιπλέον, στην προχθεσινή συνέλευση έγινε ενημέρωση για την πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για την στήριξη μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, που ανέλαβαν από κοινού, η ΕΡΤ Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’ βαθμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, και η Διεύθυνση Β’ θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Βόλου (πίσω από τον Άγιο Κωνσταντίνο), καθημερινά, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και στο 3ο Λύκειο Βόλου (Κύπρου 9), κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης, τέλος, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει συνεργασίες με φορείς, καθώς και πρωτοβουλίες, που αφορούν μεταξύ άλλων, δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για γονείς, ενημερώσεις ιατρικού περιεχομένου, σεμινάρια κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου