ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή αθλητισμού στο ΕΕΕΕΚ Βόλου

γιορτή-αθλητισμού-στο-εεεεκ-βόλου-680787

Πραγματική γιορτή αποτέλεσαν χθες για τους 50 μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Ν. Ιωνία οι εκδηλώσεις για την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ενώθηκαν σε ομάδες με συμμαθητές τους από το συστεγαζόμενο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και απόλαυσαν τη χαρά του παιχνιδιού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: αθλητισμός- δικαίωμα για όλους» ήταν το σλόγκαν των χθεσινών σχολικών αθλητικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Όλοι οι μαθητές και των δύο σχολείων χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Ένας εκπαιδευτικός από κάθε ομάδα, που ήταν ο «αρχηγός», κρατούσε ένα σημαιάκι με την εικόνα ενός δρομέα (κόκκινου, κίτρινου, πράσινου, μπλε, μαύρου και καφέ) και οδηγούσε τους μαθητές του από σταθμό σε σταθμό δραστηριότητας.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε αγώνα… καθιστού βόλεϊ, σε σκυταλοδρομίες, παιχνίδι «μουσικά χαλιά», μπότσια, ενώ μπήκαν «στα παπούτσια» συνανθρώπων τους με αναπηρία όρασης, δένοντας τα μάτια τους με κορδέλες και επιχειρώντας να ακολουθήσουν καθοδηγούμενη πορεία μέσα στο σχολείο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δημιουργήθηκε μία ακόμη τοιχογραφία στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου. Συγκεντρώθηκαν τα καλύτερα σχέδια των μαθητών του ΕΕΕΕΚ με ελεύθερο θέμα και «παντρεύτηκαν» σε μία εντυπωσιακή τοιχογραφία, για τη δημιουργία της οποίας οι μαθητές έβαλαν όλο το μεράκι τους.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Φωτεινή Γρηγορίου, οι δράσεις όπως και ο αθλητισμός έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ, καθώς αποτελούν μία μορφή εκτόνωσης, ενώ την ίδια ώρα τα παιδιά διδάσκονται την αξία της συνεργασίας.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε αγώνα… καθιστού βόλεϊ

Ελλείψεις

Από το σχολείο όμως δεν λείπουν τα προβλήματα. Οι θέσεις των εκπαιδευτικών πρόσφατα καλύφθηκαν και σύντομα το σχολείο ξεκινά να λειτουργεί με οριστικό πρόγραμμα μαθημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Στο σχολείο των 50 μαθητών υπάρχει μόνο μία ψυχολόγος, ενώ υπάρχουν κενά στις θέσεις εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και κοινωνικού λειτουργού.

Επίσης απαιτείται ένα ακόμη άτομο ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου