ΤΟΠΙΚΑ

Σε ασφυκτικό κλοιό οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

σε-ασφυκτικό-κλοιό-οι-ξενοδόχοι-της-μα-680820

«Δυσβάστακτο φόρο» χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι η επιβολή ενός επιπλέον φόρου, καθιστά ασφυκτικό τον κλοιό των οικονομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών του κλάδου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής μας υπογραμμίζει ότι ζητούμενο αποτελεί για όλους το «πάγωμα» των παλιών υποχρεώσεων και οφειλών στο δημόσιο και τον ασφαλιστικό φορέα καθώς επίσης και των κατασχέσεων σε λογαριασμούς κινήσεως των επιχειρήσεων, οι οποίοι προορίζονται για την κάλυψη των καθημερινών τους υποχρεώσεων.

«Η υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες, για να αντέξουν και να μπορέσουν να ανασυνταχθούν» όπως υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος διευκρινίζει, παράλληλα, ότι οι επαγγελματίες δεν ζητούν να απαλλαγούν από τις παλιές οφειλές, αλλά να δοθεί πίστωση χρόνου, προκειμένου να κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο ίδιος είναι κατηγορηματικός, σε σχέση με τις συνθήκες που διαμορφώνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Οι απώλειες του Μαΐου και του Ιουνίου, αλλά και οι εξήντα μέρες δουλειάς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, δεν καλύπτουν τα κενά». Η μόνη πρόσφορη λύση είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυναμικές κινήσεις και ο προγραμματισμός δράσεων στην κατεύθυνση της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, προκειμένου να αυξηθούν το τουριστικό ρεύμα, η διάρκεια της σεζόν και η κίνηση στα καταλύματα της περιοχής μας.

Συνέδριο του ΣΕΤΕ

Στο μεταξύ, ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ξενοδόχους παρουσιάστηκαν στο 15º Συνέδριο του ΣΕΤΕ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που σκιαγράφησε την εικόνα αλλά και τις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα που εξήχθησαν: Είναι επιτακτική η ανάγκη για νέες επενδύσεις που αφορούν νέες κατασκευές και δημιουργία κλινών για να επιτευχθεί ο στόχος των 41 δις ευρώ μέχρι το 2021. Η ανακαίνιση των υπαρχόντων ξενοδοχείων και των τουριστικών υποδομών συντελεί εξίσου στην ανάπτυξη, απαιτώντας αντίστοιχης αξίας επενδύσεις.

Η Τεχνολογία και το Διαδίκτυο παίζουν κομβικό ρόλο τόσο για την ανάπτυξη των πωλήσεων, όσο και για το σωστό operation, με τις ηγετικές εταιρείες της τεχνολογίας να στρέφουν την προσοχή τους στις ανάγκες των ξενοδόχων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου