ΤΟΠΙΚΑ

Δακτύλιος στο Βόλο κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

δακτύλιος-στο-βόλο-κατά-της-ατμοσφαιρ-681315

Στην οριοθέτηση δακτυλίου στο Βόλο, μέτρο που θα ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχει επεισόδιο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη, προχώρησε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Ο δακτύλιος οριοθετείται από τις οδούς Κοραή, Αναλήψεως, Ογλ και Αργοναυτών. Εντός του δακτυλίου, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με το σύστημα «μονά- ζυγά» και θα απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών, όταν σημειώνονται επεισόδια ρύπανσης.

Για την εφαρμογή του μέτρου υπεύθυνη θα είναι η τροχαία και θα υπάρχει ταυτόχρονα ενημέρωση των πολιτών για ενδεχόμενη απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι να εκτονωθεί το επεισόδιο.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εισηγήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μέτρων που υποχρεούται να λάβει για την αντιμετώπιση επεισοδίων ρύπανσης στην πόλη. Οι τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταμετρώνται από το σταθμό της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας, που είναι τοποθετημένος στη συμβολή των οδών Βασάνη και Γαζή. Όταν ξεπερνούν τα όρια, θα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο του δακτυλίου.

Για την ισχύ του δακτυλίου, η Ε.Π.Ζ. γνωμοδότησε θετικά, αν και ο πρόεδρος της επιτροπής και εκτελών καθήκοντα Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ζήτησε να υπάρξει και η γνώμη της Τροχαίας. «Δεν μπορεί να αποφασίζει η περιφέρεια για το τι θα ισχύσει και πότε στην πόλη», σχολίασε εκτός μικροφώνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου