ΤΟΠΙΚΑ

S.O.S. για ναρκωτικά έξω από σχολεία Βόλου και Ν. Ιωνίας

s-o-s-για-ναρκωτικά-έξω-από-σχολεία-βόλου-κ-687920

Σήμα S.O.S. από την εκπαιδευτική κοινότητα για τα ναρκωτικά που φαίνεται να έχουν φθάσει έξω από τα κάγκελα των σχολικών προαυλίων. Το περιστατικό έξω από το σχολικό συγκρότημα των 7ου -9ου Γυμνασίων Βόλου, έχει ταρακουνήσει την σχολική οικογένεια, η οποία έχει εντοπίσει ύποπτες κινήσεις έξω κι από άλλα σχολεία της περιοχής τόσο στο Βόλο όσο και στη Ν. Ιωνία. Σχολεία που γειτνιάζουν με πάρκα φαίνεται να βρίσκονται ψηλά στη λίστα κινδύνου…

Με επιστολή του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά αύξηση των αστυνομικών περιπολιών έξω από τα σχολεία. Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό έξω από την κεντρική πόρτα σχολικού συγκροτήματος του Βόλου, όπου σχολικός φύλακας εντόπισε ποσότητα χασίς και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, μέσα στα σχολικά προαύλια η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη και τόσο οι διευθυντές όσο και οι σύλλογοι διδασκόντων επαγρυπνούν για την αποφυγή οποιουδήποτε ανεπιθύμητου περιστατικού. Ο ίδιος ωστόσο υπογραμμίζει ότι η κατάσταση φεύγει εκτός ελέγχου εκπαιδευτικών στις περιοχές που περιβάλλουν τα σχολεία και ιδίως όταν τα σχολικά κτίρια γειτνιάζουν με πάρκα.

Επικαλείται δε πληροφορίες ότι γύρω από σχολεία τόσο του Βόλου όσο και της Ν. Ιωνίας συχνάζουν «βαποράκια».

Στην επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας, ο κ. Σαβελίδης, αναφέρει τα εξής: «Σας διαβεβαιώνουμε ότι γνωρίζουμε τον υπερβολικό φόρτο εργασίας των συνεργατών σας, όμως γνωρίζουμε και τη διάθεση όλων τους για ακόμη πιο μεγάλη παροχή κοινωνικού έργου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Ετσι σας παρακαλούμε θερμά να εντείνετε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές σας για επιτήρηση των περιοχών πέριξ των σχολικών μονάδων με σκοπό την προστασία των μαθητών από κάθε κακόβουλο άτομο και ιδιαίτερα τους διακινητές ουσιών, οι οποίοι μπορούν να βλάψουν τη σωματική και ψυχική υγεία αλλά και το μέλλον των μαθητών μας».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου