ΤΟΠΙΚΑ

Σφίγγει λουριά η ΔΕΥΑΜΒ για λιποσυλλέκτες

σφίγγει-λουριά-η-δευαμβ-για-λιποσυλλέ-688893

Σχεδόν καθημερινά συνεργεία ξεβουλώνουν αποχετεύσεις που βουλώνουν από λίπη

Σφίγγει τα… λουριά η ΔΕΥΑΜΒ σε καταστηματάρχες εστίασης και πολυκαταστήματα τροφίμων στο Βόλο. Προειδοποιεί με ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν φροντίσουν εντός του επόμενου διαστήματος να τοποθετήσουν λιποσυλλέκτες και συνεχίσουν να αδειάζουν τα λίπη στο δίκτυο αποχέτευσης.

Το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλη Γαλάτη σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, τις επόμενες ημέρες. Θα οριστεί το χρονικό περιθώριο συμμόρφωσης των καταστηματαρχών που θα δώσει η ΔΕΥΑΜΒ αλλά και οι ομάδες ελέγχου που θα αποτελούνται από στελέχη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Σχεδόν σε καθημερινή βάση το δίκτυο αποχέτευσης, ιδίως στο παραλιακό μέτωπο βουλώνει εξαιτίας των λιπών που πετούν καταστηματάρχες εστίασης απευθείας στην αποχέτευση αντί σε ειδικούς λιποσυλλέκτες. Τα συνεργεία απόφραξης δεν σταματούν να δουλεύουν για να ξεβουλώνουν… αποχετεύσεις. «Θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί σε αυτόν τον τομέα», υπογράμμισε ο κ. Γαλάτης.

Χθες εξάλλου, σε υπηρεσιακή σύσκεψη στη ΔΕΥΑΜΒ εξετάστηκε το θέμα της μελέτης για την κατασκευή του δίδυμου αγωγού για το Βιολογικό. Η προκήρυξη θα γίνει με βάση το νέο Νόμο περί δημοπρασιών που τέθηκε σε ισχύ από τον περασμένο Αύγουστο και εξαιτίας του οποίου έχει καθυστερήσει σημαντικός αριθμός προκηρύξεων μελετών και έργων. «Στόχος μας είναι να γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η προκήρυξη της μελέτης και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις που θα καταστήστουν τον 30ετίας Βιολογικό, ολοκαίνουριο», υπογράμμισε ο κ. Γαλάτης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου