ΤΟΠΙΚΑ

Στα 8 εκατ. Ε τα ληξιπρόθεσμα στο Δήμο Βόλου

στα-8-εκατ-ε-τα-ληξιπρόθεσμα-στο-δήμο-βό-689524

Περίπου στα 8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες έως 30 Απριλίου 2016 οφειλές του Δήμου Βόλου, η κατάσταση των οποίων αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου ο δήμος να επιχορηγηθεί για να προχωρήσει σε εκκαθάριση των χρεών του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου φαίνεται να ολοκληρώνει τη συγκέντρωση των οφειλών που δεν ήταν περασμένες στα επίσημα βιβλία του Δήμου, το λεγόμενο μητρώο δεσμεύσεων.

Οπως είναι γνωστό βάσει εγκυκλίου στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, οι δήμοι μπορούν να επιχορηγηθούν για να προχωρήσουν σε εκκαθάριση οφειλών προς τρίτους που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 30 Απριλίου 2016.

Όπως όμως είχε καταγγείλει από το βήμα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, στο μητρώο δεσμεύσεων απεικονίζονταν οφειλές μόλις 680.324 ευρώ.

Ο δήμος Βόλου αναζήτησε στην οικονομική υπηρεσία τα επίσημα έγγραφα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προκειμένου να τα καταθέσει και να επιχορηγηθεί πλην όμως διαπίστωσε μεγάλη διαφορά μεταξύ επίσημων και «ανεπίσημων» στοιχείων.

Μάλιστα ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, είχε κατηγορήσει από το βήμα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι «κρατούσε κρυφές από τα επίσημα βιβλία του δήμου ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ».

Τελικώς το ποσό φαίνεται να ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ. Οι 680.324 ευρώ αφορούν σε οφειλές προς τρίτους. Υπάρχουν όμως και οφειλές από απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο του σχεδίου πόλης που έχουν να κάνουν με αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις εκτάσεων στην Αγριά, την Πλατεία Πανεπιστημίου, το Βόλο και τη Ν. Ιωνία. Στα ληξιπρόθεσμα προστίθενται και ποσά που αφορούν σε μισθολογικές διαφορές και απαιτήσεις εργολάβων για τις οποίες υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Το σύνολο των οφειλών θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου ο Δήμος να επιχορηγηθεί με το αντίστοιχο ποσό και να μηδενίσει το… κοντέρ των χρεών του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου