ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ορφανοτροφείο Βόλου

συνεχίζεται-ο-πόλεμος-στο-ορφανοτροφ-693196

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Αγγελος Αγραφιώτης που έχει καταγγείλει μεθοδεύσεις για την αλλαγή της διοίκησης στο ίδρυμα με στόχο την ακίνητη περιουσία του, κατέθεσε χθες αίτημα στο Πρωτοδικείο Βόλου για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στη Φιλόπτωχο, μετά τις παραιτήσεις δύο μελών της, υποστηρίζοντας ότι η συνέλευση της Κυριακής θα είναι άκυρη ακόμη κι αν γίνει.

Την ίδια ώρα η Φιλόπτωχος με ανακοίνωσή της συγκαλεί γενική συνέλευση για την αντικατάσταση τριών μελών της στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου, μεταθέτοντας για την επόμενη εβδομάδα την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου προκειμένου να κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κ. Τσιάντου. Πρόσκληση σε μέλη της Φιλόπτωχου απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας, ως εποπτεύουσα αρχή του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Στο Πρωτοδικείο ο Αγραφιώτης

Χθες, στον απόηχο και της δεύτερης παραίτησης στη Φιλόπτωχο, ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου, Αγγελος Αγραφιώτης, κατέθεσε αίτημα στο Πρωτοδικείο Βόλου, για ορισμό προσωρινής διοίκησης της ΦΑΒ. Η συζήτηση του αιτήματος προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 20 Δεκεμβρίου 2016. Παράλληλα ο κ. Αγραφιώτης ανακοίνωσε στη διοίκηση της ΦΑΒ ότι δεν παραχωρεί αίθουσα του Ορφανοτροφείου για τη συνέλευση, επικαλούμενος θέμα ασφαλείας.

«Η όποια προσπάθεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που ανακοίνωσαν η κ. Γεωργακλή και ο κ. Αλεξίου διά του Τύπου, για την Κυριακή 9 τρέχοντος μηνός, δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, μιας και στηρίζεται σε απόφαση προελθούσα από μη νόμιμη σύνθεση Δ.Σ, το οποίο από 9μελές είναι πλέον 7μελές.

Ηδη έχουν ενημερωθεί εγγράφως η κ. Γεωργακλή και ο κ. Αλεξίου, ώστε να μην προχωρήσουν σε εκδήλωση που εγκυμονεί κινδύνους για το ίδρυμα και τους τροφίμους του, μιας και θα συγκεντρώσει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων (500 άτομα όπως ανακοίνωσε δημόσια ο κ. Αχιλλέας Μπέος…), στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος, η οποία δε χωρά περισσότερα από 120 άτομα. Εξάλλου η όποια απόφαση αυτής της συνέλευσης θα είναι άκυρη, για τους προαναφερόμενους λόγους», ανέφερε ο κ. Αγραφιώτης.

Ισχύει η πρόσκληση

Παρά τις εξελίξεις, η πρόσκληση για τη γενική συνέλευση ισχύει. Με ανακοίνωσή της η Φιλόπτωχος καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση, που έχει οριστεί για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορφανοτροφείου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση θέματα που θα συζητηθούν είναι η ανάκληση τριών μελών της Φιλόπτωχου από τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου και η ανάδειξη τριών νέων.

Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί και θα συνέλθει σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 4 του καταστατικού μετά δύο ώρες, δηλαδή στις 6:00 μ.μ., την ίδια ημέρα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

«Η παρουσία σας στην ανωτέρω εκδήλωση θεωρείται επιβεβλημένη», αναφέρεται στην πρόσκληση της Φιλοπτώχου.

Πρόσκληση και από τον δήμο Βόλου

Δήλωση – πρόσκληση για τη γενική συνέλευση εξέδωσε και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας. «Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Βόλου, που είναι η εκ του Νόμου εποπτεύουσα αρχή του Ορφανοτροφείου Βόλου, καλώ όλα τα μέλη, παλιά και νέα, να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 9 Οκτωβρίου.

Μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί και προκάλεσαν σε όλους μας εύλογες ανησυχίες, θα πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε και να λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις που θα επιφέρουν την ηρεμία στο Ιδρυμα, για τα παιδιά του οποίου η αγάπη και η προσοχή μας είναι δεδομένες και αμέριστες. Γι’ αυτό και η παρουσία όλων μας κρίνεται αναγκαία», αναφέρει ο κ. Μπατζιάκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου