ΤΟΠΙΚΑ

Εθελόντριες διδάσκουν Ελληνικά σε μετανάστριες

εθελόντριες-διδάσκουν-ελληνικά-σε-με-693928

Μαθήματα ελληνικών για γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές που ζουν στο Βόλο, πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά στο Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, με βάση την προϊστορία του ΛΕΒ στον τομέα της εκπαίδευσης των απόρων αγραμμάτων μητέρων: Κυριακά Σχολεία – Εσπερινές Σχολές απόρων Μητέρων – και άλλες παρεμφερείς δράσεις που τέθηκαν στην πρώτη γραμμή από το ξεκίνημα της Λυκείου των Ελληνίδων στο Βόλο (1920).

Οι γυναίκες που πέρυσι παρακολούθησαν μαθήματα στο ΛΕΒ προέρχονται από τις χώρες, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Λιθουανία Εσθονία, Δανία, Περσία Βουλγαρία, Αλβανία και Σρι Λάνκα. Σχεδόν όλες βρίσκονται σ’ ένα ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο, καθότι πολλές έχουν σπουδάσει στη χώρα τους και γνωρίζουν αρκετά για τον ελληνικό πολιτισμό. Αρκετές, δεν είναι οικονομικές μετανάστριες, αλλά ζουν μόνιμα στο Βόλο και με τους Βολιώτες συζύγους τους.

Τα μαθήματα, τα οποία παρέχονται δωρεάν, εκτός από μια συμβολική εγγραφή, πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο χώρο του Λυκείου μετά από συνεννόηση με τις ενδιαφερόμενες. Eχουν δε διαχωριστεί σε μαθήματα αρχαρίων και προχωρημένων ανάλογα με το επίπεδο γνώσης των ελληνικών. Σε αυτά διδάσκουν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, συνέπεια και ζήλο τρεις μόνιμες εθελόντριες, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, οι κυρίες: Βάσω Ακρίβου και Εφη Ρόππα, φιλόλογοι και Γιασεμή Κουτσικού δασκάλα. Κατά καιρούς ενισχύει το εκπαιδευτικό αυτό έργο και η εκπαιδευτικός, επίσης συνταξιούχος δασκάλα, Ιωάννα Κωστούλα.

Για συμμετοχή και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του ΛΕΒ καθημερινά (Κοραή 79) και στα τηλέφωνα 2421033938 και 2421305753.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου