ΤΟΠΙΚΑ

Νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

νέα-εκπαιδευτική-χρονιά-στο-ι-ι-ε-κ-του-694215

Το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, το μοναδικό στην Ελλάδα που ανήκει σε δήμο, στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Βόλου, εφαρμόζει «Κοινωνικό Τιμολόγιο», που εξαρτάται από το εισόδημα της οικογένειας. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα και σε σπουδαστές με χαμηλό εισόδημα να εκπαιδευτούν και να καταρτιστούν σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον υψηλού επιπέδου, με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Στόχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης σύμφωνα, με την πρόεδρο Δέσποινα Κότογλου και την αντιπρόεδρο Σοφία Χάλαρη είναι η ενίσχυση, των πολύτεκνων, τρίτεκνων, μονογονεϊκών οικογενειών και των ΑΜΕΑ. Δέκα σπουδαστές με βάση πρόσθετα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια καθώς και κατηγορίας πρόνοιας μπορούν να φοιτήσουν δωρεάν. Για οικογένειες που έχουν πάνω από ένα παιδί ως σπουδαστές, υπάρχει μείωση 30% των διδάκτρων για το κάθε επόμενο παιδί.

Εκτός από την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, το Δ,Σ, της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ θέλοντας να επιβραβεύσει την προσπάθεια των σπουδαστών – μεγάλος αριθμός των οποίων εργάζεται ή επωμίζεται οικογενειακές υποχρεώσεις – αποφάσισε, τη χορήγηση υποτροφίας, με μείωση 50% του συνολικού ετήσιου κόστους φοίτησής του, στον καλύτερο σπουδαστή- στρια του Γ’ εξαμήνου του κάθε τμήματος για τη νέα χρονιά. Για τους σπουδαστές που διακρίθηκαν – που σε κάποιες ειδικότητες ήταν δύο λόγω ισοβαθμίας – αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο για τη διάκρισή τους έπαιξε εκτός από τη βαθμολογία των δύο πρώτων εξαμήνων τους και η συνολική παρουσία τους στη σχολή, το ήθος και η συμμετοχή τους στα projects που ανέθεταν οι εκπαιδευτές.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 24210 56446 – 56389, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.diek.gr., καθώς και τις εγκαταστάσεις της σχολής – Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος,- από 9.00π.μ. έως 15.00μ.μ. καθημερινά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου