ΤΟΠΙΚΑ

Αποστέλλεται η κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Βόλου

αποστέλλεται-η-κατάσταση-με-τις-ληξιπ-694855

Αύριο Παρασκευή, αναμένεται να αποσταλεί η κατάσταση με τις πραγματικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου. Το θέμα της επιχορήγησης του δήμου Βόλου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τρίτους σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών και έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών που παραλήφθηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, είχε τεθεί μεταξύ άλλων ζητημάτων στην πρόσφατη συνάντηση του εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνου Θεοδώρου, με το γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.

Οπως είναι γνωστό βάσει εγκυκλίου οι δήμοι μπορούν να επιχορηγηθούν για να προχωρήσουν σε εκκαθάριση οφειλών προς τρίτους που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 30 Απριλίου 2016.

Ο δήμος Βόλου αναζήτησε στην οικονομική υπηρεσία τα επίσημα έγγραφα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προκειμένου να τα καταθέσει και να επιχορηγηθεί πλην όμως διαπίστωσε μεγάλη διαφορά μεταξύ επίσημων και «ανεπίσημων» στοιχείων.

Οπως είχε αναφέρει από το βήμα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο κ. Θεοδώρου, επισήμως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου προς τρίτους αφορούν σύμφωνα με στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας σε ποσό ύψους 680.324 ευρώ. Ο ίδιος είχε καταγγείλει την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι κρατούσε «κρυφές από τα επίσημα βιβλία του δήμου ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου