ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκλογές οι μηχανικοί της Μαγνησίας

σε-εκλογές-οι-μηχανικοί-της-μαγνησίας-696728

Σε εκλογές κατέρχονται στις 20 Νοεμβρίου 2016 οι μηχανικοί της Μαγνησίας, καθώς στις 15 Οκτωβρίου λήγει η θητεία όλων των Διοικουσών Επιτροπών και το κεντρικό ΤΕΕ δημοσίευσε την προκήρυξη. Οι διεργασίες για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

Οι υποψηφιότητες αναμένεται να κλειδώσουν για τις περισσότερες παρατάξεις μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων άρχισε την αντίστροφη μέτρηση με καταληκτική ημερομηνία στις 11 Οκτωβρίου 2016.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα που ρωτήθηκε είπε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για να διεκδικήσει την προεδρία του ΤΕΕ.

«Η πορεία του ΤΕΕ πρέπει να συνεχίσει στο πλαίσιο της συλλογικότητας και της σύνθεσης των απόψεων, που είχαν σαν αποτέλεσμα το ΤΕΕ να έχει δώσει λύσεις σε μεγάλο ποσοστό προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας και να έχει έντονη παρουσία στα θέματα της πόλης ως ο αρμόδιος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια είπε ότι το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη μάχη των εκλογών θα ριχτεί εκ νέου και η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, η οποία αναμένεται το πιθανότερο μεθαύριο, Τετάρτη, να συνεδριάσει για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων. Στο τραπέζι της συζήτησης είναι και παλιά αλλά και νέα ονόματα καθώς και συνεργασίες.

Ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Γιώργος Τσαλαπόρτας, που ρωτήθηκε, είπε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. «Υπάρχουν μείζονα θέματα στο ΤΕΕ όπως το ζήτημα με την Τράπεζα Αττικής. Αν συνεχίζει αυτή η πορεία, το ΤΣΜΕΔΕ δεν θα έχει λεφτά για να πληρώνει τις συντάξεις. Επιπλέον, η ανάπτυξη της χώρας κινείται με αργούς ρυθμούς. Η απορρόφηση του καινούργιου ΕΣΠΑ γίνεται με ρυθμούς χελώνας αφού μέχρι στιγμής το ποσοστό της δεν ξεπερνά το 2%, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα απαιτείται να ξαναζωντανέψει» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Στη Συμπαράταξη Ανατροπής το κλίμα προς στιγμή φαίνεται ρευστό. Για τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Τα μέλη αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου μέσα στην εβδομάδα.

Το μέλος της αντιπροσωπείας, Γιάννης Αντωνιάδης, πάντως δήλωσε «στρατιώτης». Όπως είπε «το ΤΕΕ πρέπει να έχει αγωνιστική στάση απέναντι στα συνδικαλιστικά ζητήματα. Χρειάζεται να είναι διεκδικητικό, μαχητικό, αγωνιστικό, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν οι μαχόμενοι μηχανικοί. Αυτός ο αγώνας δεν σταματά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ή κυβερνήσεις».

Πάντως, αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα κάνουν τα μέλη της παράταξης που έχουν παραιτηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν μία διαφορετική πολιτική από τις κεντρικές.

Οι εκλογές

Οι μηχανικοί θα εκλέξουν τη νέα 46μελή Αντιπροσωπεία τους, η οποία θα αναδείξει την καινούργια 9μελή Διοικούσα Επιτροπή καθώς η θητεία της νυν λήγει στις 15 Οκτωβρίου.

Επίσης θα αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στην κεντρική Αντιπροσωπεία, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο στην Αθήνα, το Τοπικό Πειθαρχικό Συμβούλιο και τις Επιστημονικές τους Επιτροπές.

Να επισημανθεί ότι το Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ όπως και όλα τα Περιφερειακά Τμήματα του κεντρικού ΤΕΕ παραμένει ανέγγιχτο από τον Καλλικράτη. Δεν αλλάζει έδρα, συνεχίζει κανονικά την πορεία του σε αντίθεση με τα Εμπορικά Επιμελητήρια, αυτόνομα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου