ΤΟΠΙΚΑ

Ο δήμος δεν θα παραστεί πολιτική αγωγή για τις φορεσιές

ο-δήμος-δεν-θα-παραστεί-πολιτική-αγωγή-698926

Λόγω ανυπαρξίας στοιχείων – Ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου

Στην ανάκληση απόφασης να παραστεί πολιτική αγωγή κατά δύο πρώην στελεχών του χορευτικού τμήματος Ν. Αγχιάλου σε βάρος των οποίων ο πρώην αντιδήμαρχος, Παντ. Πελεκάνος έχει υποβάλλει μήνυση για υπεξαίρεση παραδοσιακών στολών ιδιοκτησίας του δήμου, αναμένεται να προχωρήσει στην αυριανή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή του δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών, Δημ. Πέγιου και μετά από έρευνα στα αρχεία του δήμου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε στην κατοχή του τόσες παραδοσιακές φορεσιές και ότι ο δήμος δεν έχει υποστεί υλική ή ηθική ζημία.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος Αγχιάλου σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση, «για την υποβολή της μήνυσης δεν υπήρξε προηγούμενη απόφαση ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε κάποιου άλλου συλλογικού οργάνου, γεγονός που αποδεικνύει και την ύπαρξη εμπάθειας από τον μηνυτή.

Η ανυπαρξία συλλογικής απόφασης για δικαστική προσφυγή αιτιολογείται απόλυτα από την ανυπαρξία στοιχείων, που να τεκμηριώνουν την όποια, έστω, υπόνοια για τη διάπραξη αδικήματος. Ουδέποτε η τότε Δημοτική Αρχή (Σκοτινιώτη) προσκόμισε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο δήμος Βόλου ή κάποιο Νομικό του πρόσωπο ήταν κάτοχος ενός συγκεκριμένου αριθμού στολών. Αν υπάρχει κάποιο αδίκημα αυτό βαρύνει την υπεύθυνη διαχείρισης του βεστιαρίου, που ήταν ειδική συνεργάτις των κ. Σκοτινιώτη και Πελεκάνου, και η οποία παρείχε στους ενδιαφερόμενους τις στολές, χωρίς κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Οι στολές αυτές, στο σύνολό τους ή στο μεγαλύτερο μέρος τους, πιθανότατα θα βρίσκονται στα σπίτια των χορευτών/τριών.

Κατηγορείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος ότι υπεξαίρεσε τις στολές στο διάστημα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2012, όταν δόθηκαν για τις ανάγκες της παρέλασης, αλλά δυστυχώς για τους συκοφάντες ο Πολιτιστικός Σύλλογος τότε ήταν ανύπαρκτος! Ιδρύθηκε, όπως άνετα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από τα επίσημα μητρώα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δηλαδή δύο, περίπου, μήνες μετά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου