ΤΟΠΙΚΑ

14 παιδιά της Φλόγας από τη Μαγνησία σε φάση θεραπείας

14-παιδιά-της-φλόγας-από-τη-μαγνησία-σε-φ-699321

Δεκατέσσερα παιδιά της «Φλόγας» από τη Μαγνησία βρίσκονται σε φάση θεραπείας την τελευταία πενταετία, ενώ στο μεταξύ, έχουν αυξηθεί τα ποσοστά των παιδιών που αναδεικνύονται νικητές στο στίβο της ζωής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ντίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη του τοπικού τμήματος της «Φλόγας», ο χρόνος νοσηλείας και αποθεραπείας του κάθε παιδιού, εξαρτάται από την ιδιομορφία της κάθε περίπτωσης.

Εχοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι τα τρία στα τέσσερα παιδιά κερδίζουν το μεγάλο στοίχημα, η «Φλόγα» απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα δρόμου που διοργανώνεται την επόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με στόχο την αύξηση του αριθμού των 350 δοτών μυελού των οστών, που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στην περιοχή μας.

Η πρωτοβουλία «Τρέχω για τη Φλόγα» που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με καρκίνο σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου – ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (διεύθυνση αθλητισμού), το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και τη «Φλόγα» Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, την προαναφερθείσα ημερομηνία, στις 11 το πρωί. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί από τις 9.00 έως τις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Βασικός στόχος της προσπάθειας είναι «η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και ο πολλαπλασιασμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην περιοχή μας» όπως υπογραμμίζει η κ. Τριανταφύλλου, η οποία προσθέτει ότι «θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν αυξήσουμε τους εγγεγραμμένους».

Η προσπάθεια της «Φλόγας» να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των ευαισθητοποιημένων Βολιωτών, συνεχίζεται, παράλληλα με την προσπάθεια εγγραφής διπλάσιου, ει δυνατόν, αριθμού δοτών μυελού των οστών, προκειμένου να σωθούν εκατοντάδες ζωές.

Ουσιαστικός στόχος της προσπάθειας είναι να υποστηριχτεί οικονομικά η δράση που αναπτύσσεται και παράλληλα να γίνει ευρέως αντιληπτή η σημασία της, από την τοπική κοινωνία.

Το μήνυμα που στέλνει προς κάθε κατεύθυνση η κ. Τριανταφύλλου, αποτυπώνεται στη φράση «είναι σωτήρια η δωρεά μυελού των οστών και είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι τη σημασία της».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου