ΤΟΠΙΚΑ

Βαριά καμπάνα για παράνομο τζόγο

βαριά-καμπάνα-για-παράνομο-τζόγο-699458

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ για διενέργεια τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα όπου είχε εγκατασταθεί πλήρης εξοπλισμός για τον ηλεκτρονικό τζόγο το 2014 επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 40χρονο Σκιαθίτη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χθες μία υπάλληλος του καταστήματος και ο 40χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος. Εις βάρος της υπαλλήλου δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο ότι ευθύνονταν ή γνώριζε για τα τυχερά παιχνίδια που διενεργούνταν.

Ωστόσο, εις βάρος του προσωρινά υπεύθυνου υπήρξαν ακράδαντα στοιχεία. Με την πρόοδο της δίκης αποδείχτηκε ότι ο προσωρινά υπεύθυνος όχι μόνο γνώριζε για τον ηλεκτρονικό τζόγο, αλλά και όταν αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου προσποιήθηκε τον παίκτη και ζήτησε να παίξει τυχερό παιχνίδι εκείνος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει τζογάροντας με τα χρήματά του.

Το Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ήταν στο κατάστημα ως θαμώνας και ότι δεν είχε καμία σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

Στην έφοδο των αστυνομικών κατασχέθηκε πλήρης εξοπλισμός. Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου είχε σχηματίσει δικογραφία.

Μετά το δικαστήριο ο καταδικαστείς άσκησε έφεση.

Ο Νόμος

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι ποινικές κυρώσεις για παράνομα παίγνια «φρουτάκια», παράνομο στοίχημα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Ενδεικτικά προβλέπεται ότι όποιος διεξάγει παίγνια χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη προς τούτο άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και με χρηματική ποινή από 100.000 έως και 200.000 ευρώ, ανά παιγνιομηχάνημα ή προκειμένου για παίγνια που διεξάγονται μέσω του δια-δικτύου με ποινή φυλάκισης και με χρηματική ποινή από διακόσιες χιλιάδες (200.000) έως και πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. Αν το παίγνιο που διεξάγεται είναι τυχερό, το αδίκημα τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα έτη.

Οποιος προβαίνει σε εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια τα οποία διοργανώνονται ή διεξάγονται χωρίς άδεια, είτε ως διαφημιστής είτε ως διαφημιζόμενος, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 100.000 έως και 200.000 ευρώ.
Οποιος εγκαθιστά ή λειτουργεί τεχνικά – ψυχαγωγικά παίγνια χωρίς την κατάλληλη πιστοποίηση είτε του παιγνίου είτε του παιγνιομηχανήματος είτε του χώρου, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 50.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνηαμα.

Οποιος εγκαθιστά ή λειτουργεί τυχερά παίγνια με παιγνιομηχανήματα χωρίς την κατάλληλη πιστοποίηση είτε του παιγνίου είτε του παιγνιομηχανήματος είτε του καταστήματος, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και με χρηματική ποινή από 150.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου