ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο 300 ευρώ σε ιδιοκτήτες ζώων που δεν τα έχουν τσιπάρει

πρόστιμο-300-ευρώ-σε-ιδιοκτήτες-ζώων-που-699690

Κάλεσμα από τον δήμο Βόλου για πιστοποίηση της ηλεκτρονικής σήμανσης

Αντιμέτωποιμε πρόστιμο 300 ευρώ είναι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που θα παραλείψουν να προσκομίσουν στο δήμο Βόλου το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιού τους.

Από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Βόλου, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από τον Ν. 4235/2014, «ο ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς έχει την υποχρέωση να προσκομίζει ή να αποστέλλει ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον οικείο δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του».

Η παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των ανωτέρω Νόμων, επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ. Σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, ο δήμος Βόλου καλεί όλους τους δημότες ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στο πρωτόκολλο του δήμου (Δημαρχείο Βόλου, Πλατεία Ρήγα Φεραίου) το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων συντροφιάς είναι ένα πάγιο αίτημα των ζωοφιλικών οργανώσεων της πόλης, για την αποτροπή της δημιουργίας νέων γενιών αδέσποτων. Είχε μάλιστα τεθεί στην τελευταία συνάντηση μεταξύ δήμου και ζωοφιλικών οργανώσεων, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου